Το γράμμα του Στέφανου Αμίλητου στο διήμερο στην ΑΣΟΕΕ

Με την ευκαιρία αυτής της εκδήλωσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω τόσο την πρωτοβουλία που τη διοργανώνει, όσο και όσους/ες συμμετέχουν στο Ταμείο Αλληλεγγύης για την έμπρακτη και ακούραστη προσπάθεια που καταβάλλουν για να συμπαρασταθούν με όλους τους τρόπους σε όσους είμαστε έγκλειστοι στα μπουντρούμια της δήθεν Δημοκρατίας τους.

Η φυλακή είναι άσχημο πράγμα και μπορεί να γίνει ακόμα χειρότερη όταν αισθάνεσαι μόνος, αποκλεισμένος, ξεχασμένος. Την κατάσταση αυτή τη ζουν καθημερινά χιλιάδες κρατούμενοι, ντόπιοι και κυρίως μετανάστες. Μοναξιά, απελπισία, έλλειψη ακόμα και των βασικών για να επιβιώσουν.

Χάρη στην υποστήριξή σας, η δική μου καθημερινότητα ήταν και είναι καλύτερη, καθώς ένιωσα να στηρίζομαι ψυχολογικά, ηθικά, και οικονομικά από το φιλικό, αλλά και από το πολιτικό μου περιβάλλον.

Τους θερμούς χαιρετισμούς, λοιπόν, σε αυτήν την εκδήλωση που επιδιώκει τη διασύνδεση των μέσα με τους έξω και σε όσους συμμετέχετε σ’ αυτήν.

Το να διαπερνά η φωνή μας τα χοντρά ντουβάρια της φυλακής είναι απαραίτητο, πολύ περισσότερο τώρα που με τα υψίστης ασφαλείας κάτεργά τους θέλουν να μας φιμώσουν, να μας εξαφανίσουν και να μας εξοντώσουν. Αλλά εκτός από απαραίτητο είναι και επικίνδυνο, γιατί η φωνή όσων αγωνίζονται κι όσων έχουν βρεθεί στο στόχαστρο της καταστολής είναι πάντα επικίνδυνοι για τους καταπιεστές αυτής της γης. Είναι πάντα επικίνδυνη για το κεφάλαιο και το κράτος του. Και για αυτό πρέπει να ακούγεται δυνατά

Στέφανος Αμίλητος

Ε’ πτέρυγα φυλακών Κορυδαλλού