Απεργός πείνας και στις Κλειστές Αγροτικές φυλακές Τίρυνθας από 3 Μαρτίου – 25.03.2015

Στις 25 Μαρτίου γνωστοποιήθηκε πως ο κρατούμενος στις κλειστές αγροτικές φυλακές της Τίρυνθας, Γιώργος Ιγγλέσης, βρίσκεται σε απεργία πείνας από τις 3 Μαρτίου σε στήριξη του αγώνα των πολιτικών κρατουμένων. Από ενημέρωση σχετικά με την κατάσταση της υγείας του είναι ότι απ’όσο γνωρίζουμε έχει χάσει 12 κιλά, έχει ζαλάδες και δέκατα καθώς επίσης ότι στις 24 Μαρτίου επιχείρησαν να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο, αρνήθηκε και τον “προειδοποιούν” πως αν δε σταματήσει, θα του χορηγήσουν τροφή με εισαγγελική απόφαση . 

Ακολουθεί το κείμενο του ίδιου:

Ονομάζομαι Γιώργος Ιγγλέσης, είμαι 35 χρονών και κρατούμαι στις κλειστές αγροτικές φυλακές της Τίρυνθας με ποινή κάθειρξης 7 χρόνια για κλοπή. Αν και συγκαταλέγομαι στους ποινικούς κρατούμενους, στηρίζω τις αναρχικές ιδέες και πράξεις εδώ και χρόνια, επομένως ο αγώνας που έχουν ξεκινήσει από τις 2/3 δεκάδες πολιτικοί κρατούμενοι δε θα μπορούσε να με αφήσει αδιάφορο και αμέτοχο. Γνωστοποιώ πως από τις 3/3 συμμετέχω και εγώ στην απεργία πείνας στηρίζοντας όλα τα αιτήματα των πολιτικών κρατούμενων:

Την κατάργηση του άρθρου 187 και 187Α, (τρομονόμων),την κατάργηση της επιβαρυντικής διάταξης για την πράξη που τελέστηκε με καλυμμένα χαρακτηριστικά («κουκουλονόμο»), την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ, την άμεση απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού ώστε να λάβει τη νοσηλεία που χρειάζεται,την κατάργηση της βίαιης λήψης DNA,την πρόσβαση κι ανάλυση του DNA από πραγματογνώμονα βιολόγο της εμπιστοσύνης του κατηγορούμενου, την κατάργηση της ανάλυσης δειγμάτων που εμπεριέχεται μείγμα γενετικού υλικού άνω των δύο ατόμων, την άμεση απελευθέρωση των συγγενών της Σ.Π.Φ.

Δεν παρακαλάμε, δεν προσκυνάμε, διεκδικούμε και νικάμε.
Δύναμη σε όλους τους απεργούς πείνας.

Γιώργος Ιγγλέσης
Κλειστές Aγροτικές Φυλακές Τίρυνθας.

Comments are closed.