Μεγάλη κινητοποίηση στις φυλακές Λάρισας – απεργεία πείνας

Αιτήματα

  1. Αλλαγή στην αντιμετώπιση προς τις άδειες, υφ’όρο απολύσεις
  2. Καλύτερη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη (γιατρός, οδοντίατρος, φάρμακα)
  3. ανεπαρκής κοινωνική λειτουργός
  4. άνομη κράτηση αλλοδαπών κατουμένων για μεγάλο διάστημα (2 μηνών) ύστερα από την υφ’όρο απόλυσή τους, εντός της φυλακής στη Λάρισα.
  5. Να μην αναγράφονται τα διαγραφέντα και από το νόμο πειθαρχικά και να μη γίνεται ούτε μνεία σε αυτά.
  6. Απαιτούμε αλλαγές στις συνθήκες αυτές και αλλαγές και στα πρόσωπα που τις αντιπροσωπεύουν.

Επιθυμούμε την αυτοπρόσωπη παρουσία του υφυπουργού δικαιοσύνης κ. Καραγκούνη, του γ.γ. δικαιοσύνης κ. Σκανδράμη και του εισαγγελέα εφετών Λάρισας, στο κατάστημα κράτησης της Λάρισας, να μιλήσουν μαζί μας, να τους παραθέσουμε τα γεγονότα που μας αγανακτούν.

Σήμερα 15/4/2013 θα σας περιμένουμε . Μετά θα προχωρήσουμε σε αποχή συσσιτίου μέχρι τη Δευτέρα 29/4/2013 και στη συνέχεια σε απεργία πείνας μέχρι να δικαιωθούμε και να αλλάξουν καταστάσεις και πρόσωπα στη Λάρισα και στα συμβούλια εντός και εκτός φυλακής. Εδώ στη Λάρισα που οι κρατούμενοι αντιμετωπίζονται με διαφορετικούς νόμους απ’ότι η υπόλοιπη χώρα. Ο αγώνας αυτός είναι ακηδεμόνευτος και κηδεμόνες εμείς δεν έχουμε.

Πρωτοβουλία κρατουμένων από τη Β και Γ πτέρυγα των φυλακών Λάρισας. Στην κινητοποίηση συμμετέχουν όλοι οι κρατούμενοι από τη Β και τη Γ πτέρυγα και 100 κρατούμενοι από την Α πτέρυγα.

Περαιτέρω ενημέρωση: Απεργία πείνας κρατουμένων στη φυλακή της Λάρισας – 29/5/2013

580 κρατούμενοι στη φυλακή της λάρισας ξεκίνησαν σήμερα απεργία πείνας ( αρ πρωτ του εγγράφου απευθυνόμενου στο υπουργείο, 195/29-4-2013 ) διαμαρτυρόμενοι για τις εκεί συνθήκες και διεκδικούν την ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Ας προστεθεί πως ο αγώνας τους ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα με αποχή από το συσσίτιο, ζητώντας επιπλέον, το φαγητό να δοθεί σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.

Η συμμετοχή στην κινητοποίηση αυτή είναι μαζική, δεδομένου πως σε αυτή συμμετέχει η πλειοψηφία των κρατουμένων της φυλακής (όλοι οι κρατούμενοι της β’ και της γ’ πτέρυγας, 100 άτομα από την α’ πτέρυγα και από σήμερα ξεκίνησαν και 25 άτομα από την ε’ πτέρυγα).

Ενημέρωση – 1/5/2013 (3η μέρα απεργίας)

Τρείς απεργοί – κρατούμενοι που είχαν βεβαρυμένο ιατρικό ιστορικό, κάποιοι εκ των οποίων είναι μεγαλύτερης ηλικίας, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο πριν απο λίγο.

Ενημέρωση 7/5/2013 

Η απεργία πείνας ανεστάλη προς το παρόν, για περισσότερα θα υπάρξει επόμενη ενημέρωση.

 Ενημέρωση σχετικά με την κινητοποίηση των κρατουμένων στις φυλακές Λάρισας