ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

Ενημέρωση 17 Απριλίου: Τα ξημερώματα της Παρασκευής εκκενώθηκε η κατάληψη Πρυτανείας του ΕΚΠΑ. Πραγματοποιήθηκαν 14 συλλήψεις συντρόφων και συντροφισσών.

———————————–

Ενημέρωση 16 Απριλίου:

ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Α.Κ.

ΓΡΑΜΜΑ Δ.ΠΟΛΙΤΗ ΑΠΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ

———————————–

Ενημέρωση 15 Απριλίου:

ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΟΛΙΤΗ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΑΚ – 15.04.2015

ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗ ΚΑΤΕΙΛΛΗΜΕΝΗ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ ΤΩΝ Α.Δ. ΜΠΟΥΡΖΟΥΚΟΥ- Α. ΣΑΡΑΦΟΥΔΗ

———————————–

Ενημέρωση 12 Απριλίου: Στη Β’ Παθολογική Κλινική του Κρατικού Νίκαιας νοσηλεύεται φρουρούμενος από σήμερα ο απεργός πείνας Γ.Καραγιαννίδης.

ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗ

———————————–

Ενημέρωση 10 Απριλίου: Με ανακοίνωσή του σταμάτησε ο Τάσος Θεοφίλου την απεργία πείνας

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ ΓΙΑΝΝΗ

———————————–

Ενημέρωση 9 Απριλίου:

ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ Δ.Α.Κ.

———————————–

Ενημέρωση 5 Απριλίου: Ο Νίκος Μαζιώτης σταμάτησε την απεργια πείνας με ανακοίνωσή του.

ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ ΤΟΥ Δ.Α.Κ.

———————————–

Eνημέρωση 4 Απριλίου: Σε ειδικό θάλαμο κελί, στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Λάρισας, νοσηλεύεται φρουρούμενος, ο κρατούμενος απεργός πείνας Αντώνης Σταμπούλος από χθες το απόγευμα 03/04/2015.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣ ΑΝΤΩΝΗ ΣΤΑΜΠΟΥΛΟΥ – 04.04.2015

Πανό σε ένδειξη αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας ανάρτησαν το Σάββατο 4 Απριλίου κρατούμενοι στις φυλακές Λάρισας .

———————————–

Eνημέρωση 3 Απριλίου:  Από την Πέμπτη 2/4, έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο Λαμίας ο απεργός πείνας και μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, Νίκος Μαζιώτης, λόγω ότι την τελευταία βδομάδα είχε επιβαρυνθεί πάρα πολύ η κατάσταση της υγείας του.

Το πρωί της επομένης, Παρασκευή 3/4, μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας ο απεργός πείνας Αντώνης Σταμπούλος όπου του πήραν αίμα για εργαστηριακές εξετάσεις. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε ξανά στη φυλακή επειδή αρνήθηκε να του χορηγηθεί ορός.

Την ίδια ημέρα η σύντροφος του απεργού πείνας Αργύρη Ντάλιου έγινε αποδέκτης της αυθαιρεσίας και της εκδικητικότητας των μπάτσων-φρουρών επιβάλλοντας εξευτελιστικό σωματικό έλεγχο κατά το καθιερωμένο επισκεπτήριο της.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣ ΝΤΑΛΙΟΥ ΑΡΓΥΡΗ ΓΙΑ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ – 03.04.2015

———————————–

Eνημέρωση 1 Απριλίου: Κινητοποιήσεις σε ένδειξη αλληλεγγύης με τους απεργούς πείνας έχουν ξεκινήσει τις τελευταίες μέρες σε διάφορες φυλακές. Πιο συγκεκριμένα οι κρατούμενοι στην Α’ πτέρυγα της φυλακής της Λάρισας από τις 30/3 αρνούνται το μεσημεριανό κλείδωμα, στις φυλακές Κορυδαλού το σύνολο των κρατουμένων συνεχίζει τις κινητοποιήσεις αρνούμενοι από τις 31/3 το νυχτερινό κλείδωμα πριν τις 23:00, ενώ παράλληλα μια πρωτοβουλία κρατουμένων από την Α’ πτέρυγα στα πλαίσια των δράσεων αλληλεγγύης στους συγκρατούμενους τους απεργούς πείνας κρεμάσανε πανό στην πτέρυγα τους. Το βραδινό κλείδωμα για 2 ώρες αρνήθηκαν και οι κρατούμενες στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλού στις 31/3.

Την απεργία πείνας διέκοψε με ανακοίνωση του ο σύντροφος Κώστας Γουρνάς στις 1 Απριλίου έχοντας εξαντλήσει τις σωματικές του δυνατότητές.

Ιατρική ενημέρωση για απεργό πείνας Κώστα Γουρνά – 31.03.2015

———————————–

Eνημέρωση 29 Μαρτίου: 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ – 29.03.2013

———————————–

Eνημέρωση 27 Μαρτίου:  Στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας διακομίστηκε ο αναρχικός και συμμετέχων στο ΔΑΚ, απεργός πείνας από 2/3, Αργύρης Ντάλιος, λόγω επιβάρυνσης της κατάστασης της υγείας του.

Την απεργία πείνας διέκοψε από σήμερα Παρασκευή 27 Μαρτίου, το έγκλειστο μέλος της 17Ν, Δημήτρης Κουφοντίνας, αποστέλλοντας από το Νοσοκομείο Λαμίας την εξής δήλωση:

«Μετά την κατάθεση στη Βουλή του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης, το οποίο ικανοποιεί τα βασικά αιτήματά μας, διακόπτω την από 2 Μαρτίου απεργία πείνας. Ο αγώνας συνεχίζεται. Δημήτρης Κουφοντίνας Νοσοκομείο Λαμίας 27/3/2015».

Την απεργία πείνας συνεχίζει ωστόσο το έγκλειστο μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, Κώστας Γουρνάς, που με από κοινού δήλωση με το Δημήτρη Κουφοντίνα είχαν ξεκινήσει την απεργία πείνας στις 2/3.

———————————–

Eνημέρωση 26 Μαρτίου: Ένταση δημιουργήθηκε το πρωί της 25ης Μαρτίου στην Ε1 πτέρυγα (τύπου Γ) της φυλακής Δομοκού όπου κρατούμενοι ξηλώσαν τις κάμερες και προχώρησαν σε εκτεταμένες φθορές στην πτέρυγα τους μετά την είδηση ότι συγκρατούμενος τους αυτοκτόνησε στο πειθαρχείο.

Ένταση στις Φυλακές Δομοκού μετά από αυτοκτονία κρατουμένου – 25.03.2015

ΙΑΤΡΙΚΗ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ για τους συντρόφους σε Δομοκό, Λάρισα και Νοσοκομείο Λαμίας – 25.03.2015

———————————–

Eνημέρωση 23 Μαρτίου:  Ο απεργός πείνας Κώστας Γουρνάς μεταφέρθηκε σήμερα στο νοσοκομείο της Λαμίας καθώς η κατάσταση της υγείας του κρίνεται ανησυχητική. Σε σύντομη τηλεφωνική συνομιλία, πριν ο σύντροφος μεταφερθεί, σχολιάζοντας την παράκληση του Υπουργείου προς τους απεργούς για διακοπή της απεργίας πείνας δήλωσε το εξής: “Το Υπουργείο Δικαιοσύνης μας προτρέπει να σταματήσουμε την απεργία πείνας και να του έχουμε εμπιστοσύνη… Η “φερεγγυότητά” του ως κομμάτι αυτής της κυβέρνησης καταδεικνύεται κάθε μέρα που σχίζει το μνημόνιο και τους εφαρμοστικούς νόμους, που καταργεί τον ΕΝΦΙΑ και που διεκδικεί τη διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους …Εμπιστοσύνη έχω μόνο στον αγώνα. Συνεχίζω την απεργία πείνας.

Από σήμερα συμμετέχει στην απεργία πείνας και ο συμμετέχων στο ΔΑΚ, Γιάννης Μιχαηλίδης:

“Σήμερα, Δευτέρα 23 Μάρτη, προσχωρώ στην απεργία πείνας με σκοπό την αντεπίθεση στην ολοένα εντεινόμενη κατασταλτική εκστρατεία του κράτους εναντίον του αναρχικού χώρου και γενικότερα όποιου αντιστέκεται. Θα είμαι και ο τελευταίος συμμετέχων στο δίκτυο αγωνιστών κρατουμένων που μπαίνει στην απεργία, καθώς οι σύντροφοι Ράμι Συριανός και Σπύρος Στρατούλης, δεν μπορούν να συμμετάσχουν γιατί δεν έχουν ακόμη αναρρώσει πλήρως από την περσινή πολυήμερη απεργία πείνας.”

———————————–

Eνημέρωση 22 Μαρτίου: To Σάββατο 21/3 τα ξημερώματα, περίπου μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα, ο σύντροφος Φοίβος Χαρίσης, ύστερα από λιποθυμικό επεισόδιο μέσα στο κελί του, μεταφέρθηκε, αρχικά στο ιατρείο, και έπειτα στο “νοσοκομείο” Αγιος Παύλος των φυλακών Κορυδαλλού. Αν και ο γιατρός υπέγραψε παραπεμπτικό για τη μεταφορά του σε εξωτερικό νοσοκομείο, για αδιευκρίνιστους λόγους, ο Φοίβος όλη τη νύχτα παρέμεινε σε κελί του ΝΚΚ, παρ’ ότι βρισκόταν στα όρια υπογλυκαιμικού σοκ, με το δείκτη σακχάρου του να φτάνει μέχρι και 45. Η ταλαιπωρία του συντρόφου συνεχίστηκε μέχρι και τις 10 το πρωί, οπότε και ξεκίνησε η μεταφορά του στο νοσοκομείο “Αττικόν”.

Επίσης, από το πρωί του Σαββάτου 21 Μαρτίου έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο Λαμίας ο απεργός πείνας Δημήτρης Κουφοντίνας όπου  και παραμένει σε θάλαμο-κελί χωρίς παράθυρο. Δυστυχώς πέρα από τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στο νοσοκομείο αυτό, δύσκολη έως αδύνατη καθίσταται και η επικοινωνία με όποιον κρατούμενο βρεθεί εκεί.

ΙΑΤΡΙΚΗ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ – 21.03.2015

———————————–

Eνημέρωση 20 Μαρτίου: Στο Τζάνειο νοσοκομείο Πειραιά μεταφέρθηκε το πρωί της Παρασκευής 20/3, ο Φοίβος Χαρίσης, καθώς η υγεία του κρίθηκε από τον επιβλέπων ιατρό αρκετά επιβαρυμένη. Για ακόμη μια φόρα όμως οι γιατροί αρνήθηκαν να νοσηλεύσουν ασθενή-απεργό πείνας, επικαλούμενοι την άρνηση νοσηλευτικής αγωγής (τοποθέτηση ορού) με αποτέλεσμα την επιστροφή του στη φυλακή. Ακόμα, όπως ο ίδιος ανέφερε, αντιμετωπίστηκε με  μια γενική αρνητική προκατάληψη σε βάρος του από μεριάς των ιατρών,  υποβλήθηκε σε παρακλινικές εξετάσεις χωρίς να του αφαιρεθούν οι χειροπέδες, επιχειρήθηκε η τοποθέτηση ορού χωρίς καμιά προειδοποίηση για αυτήν την ιατρική πράξη και τέλος ο εξετάζων γιατρός αρνήθηκε να του δηλώσει το όνομά του.

ΙΑΤΡΙΚΗ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ Φ. ΧΑΡΙΣΗ – 20.03.2015

Καταγγελία του απεργού πείνας Φοίβου Χαρίση – 20.03.2015

———————————–

Ενημέρωση 16 Μαρτίου: Τις δυνάμεις τους μαζί με τους υπόλοιπους πολιτικούς κρατούμενους που βρίσκονται σε απεργία πείνας, ενώνουν από σήμερα Δευτέρα 16 Μαρτίου και οι Α-Δ Μπουρζούκος και Δ. Πολίτης.

ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ ΤΟΥ Δ.Α.Κ. ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ – 16.03.2015

ΙΑΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ ΦΥΛΑΚΩΝ ΔΟΜΟΚΟΥ – 13.03.2015

———————————–

Ενημέρωση 11 Μαρτίου: Μετά από γνωμάτευση των γιατρών Λίνας Βεργοπούλου και Σπύρου Σακκά, που επισκέφτηκαν την Τετάρτη 11 Μαρτίου τη φυλακή Γ’ τύπου του Δομοκού, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Λαμίας οι απεργοί πείνας Δημήτρης Κουφοντίνας και Γιώργος Σοφιανίδης. Μερικές ώρες αργότερα οι απεργοί μεταφέρθηκαν πάλι πίσω στις φυλακές Δομοκού αφού αρνήθηκαν τη χορήγηση ορού. Ακολουθούν οι ιατρικές γνωματεύσεις για την κατάσταση των δυο απεργών πείνας:

ΙΑΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ Γ. ΣΟΦΙΑΝΙΔΗ – 11.03.2015

ΙΑΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ – 11.03.2015

———————————–

Από τη Δευτέρα 2 Μαρτίου, ξεκίνησαν απεργία πείνας οι πολιτικοί κρατούμενοι στις ειδικές πτέρυγες των φυλακών Δομοκού (Τύπου Γ’)  Δημήτρης Κουφοντίνας, Κώστας Γουρνάς, Νίκος Μαζιώτης καθώς και οι συμμετέχοντες στο Δίκτυο Αγωνιστών Κρατουμένων, Αντώνης Σταμπούλος, Γιώργος Καραγιαννίδης, Φοίβος Χαρίσης, Αργύρης Ντάλιος και Τάσος Θεοφίλου.

Από τη Δευτέρα 9 Μαρτίου στην απεργία πείνας συμμετέχει και ο αναρχικός και συμμετέχων στο ΔΑΚ Γρηγόρης Σαραφούδης.

Από την Τετάρτη 11 Μαρτίου ξεκίνησαν κυλιόμενη απεργία πείνας και οι πολιτικοί κρατούμενοι από την Τουρκία σε ένδειξη αλληλεγγύης και στήριξης στο σύνολο των αιτημάτων της απεργίας πείνας των πολιτικών κρατούμενων.

Με τρία πλαίσια αιτημάτων, που συγκλίνουν στην κοινή στόχευση για την κατάργηση του ειδικού καθεστώτος εξαίρεσης που εφαρμόζεται εναντίον αγωνιστών εντός κι εκτός των τειχών, καθώς κι εναντίον της εγκληματοποίησης των κοινωνικών αντιστάσεων συνολικά, οι πολιτικοί κρατούμενοι παλεύουν για:

1) Την κατάργηση των άρθρων 187 και 187Α (Α΄ & Β’ «αντιτρομοκρατικοί» νόμοι) 

2) Την κατάργηση του ιδιώνυμου σχετικά με τα καλυμμένα χαρακτηριστικά (“κουκουλονόμος”)

3) Την οριοθέτηση της χρήσης και επεξεργασίας του DNA ως αποδεικτικού μέσου

4) Την κατάργηση του νόμου για τις φυλακές τύπου Γ΄

5) Την απελευθέρωση για λόγους υγείας του Σάββα Ξηρού καταδικασμένου για συμμετοχή στην 17Ν 

Ταυτόχρονα, μετά το πογκρόμ διώξεων και προφυλακίσεων εναντίον του συγγενικού και φιλικού περιβάλλοντος μελών της ΣΠΦ, που ακολούθησε μετά τη σύλληψη της αναρχικής Αγγελικής Σπυροπούλου, τα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων τη Φωτιάς και η Α. Σπυροπούλου έχουν ξεκινήσει παράλληλη απεργία πείνας, με στόχο την απελευθέρωση των συγγενικών τους προσώπων, στηρίζοντας και τα αιτήματα της απεργίας πείνας των υπολοίπων.

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ

———————————–

Απεργία πείνας και αποχή συσσιτίου στις φυλακές Γ’ τύπου του Δομοκού

Έναρξη απεργίας πείνας – Ανακοίνωση Δημήτρη Κουφοντίνα και Κώστα Γουρνά

Ανακοίνωση απεργίας πείνας του Νίκου Μαζιώτη

Ανακοίνωση έναρξης απεργίας πείνας του Δικτύου Αγωνιστών Κρατουμένων

Αποχή συσσιτίου από γυναίκες κρατούμενες στη Νεάπολη

Ενημέρωση από το Ν. Μαζιώτη για την επίσκεψη αντιπροσωπίας του ΣΥΡΙΖΑ στο Δομοκό – 04.03.2015

Κείμενο του Ν. Μαζιώτη για την απεργία πείνας της ΣΠΦ – 05.03.2015

Κείμενο του Δικτύου Αγωνιστών Κρατουμένων για τις απεργίες πείνας – 09.02.2105

Δήλωση των κατηγορούμενων στο δικαστήριο και άρνηση συμμετοχής στην διαδικασία όσο διαρκεί η απεργία πείνας – 10.03.2015

Δήλωση του Χρήστου Τσιγαρίδα για την απεργία πείνας των πολιτικών κρατούμενων – 10.03.2015

Έναρξη απεργίας πείνας των πολιτικών κρατουμένων από την Τουρκία – 11.03.2015

Δήλωση των κατηγορούμενων στο δικαστήριο και εκ νέου άρνηση συμμετοχής στις διαδικασίες όσο διαρκεί η απεργία πείνας – 11.03.2015

Κείμενο του ΔΑΚ για τις πρόσφατες προφυλακίσεις – 13.03.2015

Κείμενο του Νίκου Ρωμανού για την απεργία πείνας των πολιτικών κρατουμένων – 15.03.2015

Κείμενο έναρξης απεργίας πείνας των Δ. Πολίτη και Α-Δ. Μπουρζούκου – 16.03.2015

Ανακοίνωση του Δικτύου Αγωνιστών Κρατουμένων για τη συνέχιση της απεργίας πείνας – 19.03.2015

Κείμενο του Ηλία Καραντουμάν για την απεργία πείνας – 19.03.2015

Δήλωση του Ν. Μαζιώτη για την απεργία πείνας των πολιτικών κρατούμενων – 20.03.2015

Ανακοίνωση των απεργών πείνας από την Τουρκία – 20.03.2015

Απεργός πείνας και στις Κλειστές Αγροτικές φυλακές Τίρυνθας από 3 Μαρτίου – 25.03.2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΦΥΛΑΚΗΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΠΕΙΝΑΣ – 27.03.2015

Κείμενο του ΔΑΚ: όταν οι μάσκες πέφτουν… – 01.04.2015

Κείμενο του Ν. Μαζιώτη σχετικά με την κατάθεση του σχέδιου νόμου – 03.04.2015

Κείμενο του Φοίβου Χαρίση για την απεργία πείνας – 04.04.2015

Kείμενο – τοποθέτηση του Δικτύου Αγωνιστών Κρατουμένων – 11.04.2015

Κείμενο του απεργού πείνας Ντάλιου Αργύρη – 11.04.2015

Comments are closed.