ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΟΛΙΤΗ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΑΚ – 15.04.2015

Ο κρατούμενος απεργός πείνας Πολίτης Δημήτρης, μέλος του Δικτύου Αγωνιστών Κρατουμένων (Δ.Α.Κ.), μετήχθη σήμερα τα ξημερώματα σε εφημερεύον νοσοκομείο του ΕΣΥ. Πιθανό νοσοκομείο ο Ευαγγελισμός.

Ο απεργός διανύει την 31η μέρα απεργίας, έχει απωλέσει 12% του αρχικού σωματικού του βάρους, ενώ υπάρχει πρόσθετη επιβάρυνση του οργανισμού του, από πρόσφατη απεργία πείνας αλληλεγγύης σε σύντροφό του (απεργία Νίκου Ρωμανού τον Δεκέμβρη του 2014). Ο Δ. Πολίτης ξεκίνησε την παρούσα απεργία, χωρίς να έχει ανακτήσει το απωλεσθέν βάρος του, από την προηγούμενη απεργία πείνας.

Ο απεργός εμφανίζει: αδυναμία, καταβολή, ωχρότητα δέρματος και βλεννογόνων, ορθοστατική υπόταση, αντιρροπιστική φλεβοκομβική ταχυκαρδία, υπογλυκαιμία, έντονη κεφαλαλγία και μυοσκελετικά άλγη. Επίσης κατά την χθεσινή εξέταση, διαπιστώθηκε δεκατική πυρετική κίνηση, που χρήζει παρακολούθησης στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται.

Εντός της ημέρας θα ακολουθήσει ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του και την εκτίμησή του, σύμφωνα και με τα εργαστηριακά του δεδομένα .

Υ.Γ. Οι μεταγωγές των απεργών πείνας, από τα Σωφρωνιστικά καταστήματα που κρατούνται, στα εφημερεύοντα νοσοκομεία όπου διακομίζονται, αποτελούν μία πολύωρη και εξαντλητική τυπική διαδικασία (ακολουθώντας τα πρωτόκολλα των εσωτερικών κανονισμών της φυλακής). Οι διαδικασίες αυτές επιβαρύνουν πρωτίστως τους ίδιους τους απεργούς, ενώ στους οικείους τους,  προκαλούν ανησυχία και ανασφάλεια. Πιστεύω πως, το προσωπικό της φυλακής, (νοσηλευτές του νοσοκομείου κρατουμένων Κορυδαλλού- Άγιος Παύλος), οφείλει να συνδιαλέγεται  με ευπρέπεια και κατανόηση  με τους θεράποντες ιατρούς, που επικοινωνούν μαζί τους, για να ενημερωθούν για την κατάστασή τους. Ο κάθε απεργός , εκτός από κρατούμενος, είναι ΑΝΘΡΩΠΟΣ! με διαταραγμένη κατάσταση υγείας (ασθενεί δηλαδή) και σεβόμενοι αυτή του την ιδιότητα, όλοι οι εμπλεκόμενοι στην μεταγωγή του σε εξωτερικό νοσοκομείο, οφείλουμε να συμπεριφερόμαστε με σεβασμό και αξιοπρέπεια.

Μετά από πέντε ώρες παραμονής του απεργού Δ. Πολίτη, στο νοσοκομείο της φυλακής, σε ερώτησή μου προς τον νοσηλευτή βάρδιας, δέχτηκα αναίτια λεκτική επίθεση και την τελική άρνηση ενημέρωσης;;;

                                                                              Αθήνα 15/04/2015

        Η ιατρός :

        Λίνα Βεργοπούλου

Comments are closed.