Κείμενο του Ν. Μαζιώτη σχετικά με την κατάθεση του σχέδιου νόμου – 03.04.2015

 Μετά από 33 μέρες απεργίας πείνας των πολιτικών κρατουμένων κι ενώ η υγεία των συντρόφων επιδεινώνεται και υπάρχει κίνδυνος για την ζωή του συντρόφου Νικολόπουλου ενώ ενδέχεται να έχει μόνιμη βλάβη στην υγεία του, η μνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο. Ποτέ καμία κυβέρνηση στο παρελθόν, δεν άφησε απεργό πείνας να πάθει μόνιμη βλάβη. Αυτό είναι επίτευγμα της «αριστερής και προοδευτικής» κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο καθυστέρησε να φέρει το νομοσχέδιο του υπουργείου δικαιοσύνης που ήδη εδώ και καιρό έχει εξαγγείλει επιδιώκοντας ξεκάθαρα να φθείρει την υγεία των απεργών πείνας πολιτικών κρατουμένων και ρισκάροντας σκόπιμα ακόμα και την ζωή τους, αλλά ενδίδοντας στις πιέσεις γνωστών πολιτικών παραγόντων της ΝΔ, όπως της Ντόρας Μπακογιάννη και του Άδωνι Γεωργιάδη παίρνει πίσω ακόμα κι αυτά που εξήγγειλε όπως το θέμα της διάταξης για την αποφυλάκιση των ασθενών κρατουμένων που έχουν αναπηρία άνω του 80% με σκοπό να μην αποφυλακιστεί ο Σάββας Ξηρός αφού το θέμα των ασθενών κρατούμενων θα περνάει από δικαστικό συμβούλιο κάτι το οποίο είχε προτείνει ο «αριστερός» υπουργός δημόσιας τάξης Γ. Πανούσης.

Ποιοι είναι αυτοί που έχουν το θράσος να μας κατηγορούν ως εγκληματίες? Η γνωστή πόρνη του πολιτικού κατεστημένου της χώρας Ντόρα Μπακογιάννη ήταν σύζυγος του γνωστού καταχραστή Παύλου Μπακογιάννη, συνεργάτη του μεγαλοαπατεώνας Κοσκωτά, κόρη του επίσης γνωστού γλύφτη της δυναστείας Γλυκξμπουργκ, Μητσοτάκη που συνέβαλε με την πολιτική του στο απριλιανό πραξικόπημα του 1967 και πρωτοπόρου των νεοφιλεύθερων πολιτικών που ρήμαξαν τον ελληνικό λαό. Επίσης η Μπακογιάννη και ο Γεωργιάδης είναι συνυπεύθυνοι για τη πολιτική κοινωνικής γενοκτονίας που εφαρμόζεται από το 2010 που είχε ως αποτέλεσμα χιλιάδες δολοφονίες/αυτοκτονίες, ανθρώπων που πνίγηκαν από τα χρέη και την φτώχεια, θανάτους από ασθένειες ανθρώπων που δεν είχαν να πληρώσουν φάρμακα γιατί ήταν ανασφάλιστοι, γιατί δεν είχαν πρόσβαση στο σύστημα υγείας. Είναι συνυπεύθυνοι για αυτούς που έχασαν τα σπίτια τους από τα χρέη για αυτούς που κοιμούνται στους δρόμους και τρέφονται από τα σκουπίδια, ή εξαρτιούνται από τα συσσίτια. Είναι συνυπεύθυνοι για την φτώχεια και την εξαθλίωση που πλήττει εκατομμύρια ανθρώπους. Είναι συνυπεύθυνοι για εγκλήματα κατά του λαού, υπηρέτες και γλύφτες των δανειστών του υπερεθνικού κεφαλαίου. Είναι ένοχοι για μαζικά εγκλήματα και δολοφονίες κατά του λαού. Αυτοί κατηγορούν εμάς τους ένοπλους αγωνιστές ως τρομοκράτες και εγκληματίες? Έχει θράσος η Μπακογιάννη να εξομοιώνει τους αγωνιστές με τους βιαστές, αυτή που συνήργησε σε μαζικά εγκλήματα και γενοκτονία κατά του λαού.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ η οποία αφού εξαπάτησε τον λαό υποσχόμενη το σκίσιμο του μνημονίου και το κούρεμα του χρέους και στο τέλος αποδέχτηκε τα πάντα, το μνημόνιο, το χρέος, την Τρόικα, την αξιολόγηση, κάνει πίσω και στο ζήτημα της καταστολής.

Παράλληλα αρκετοί ΣΥΡΙΖΑιοι αντιδρώντας στις κινητοποιήσεις και στις καταλήψεις αλληλεγγύης στον αγώνα των απεργών πείνας πολιτικών κρατουμένων, θυμήθηκαν την Σταλινική τους καταγωγή, κατηγορώντας τους συντρόφους και τις συντρόφισσες που συμμετείχαν στις καταλήψεις ως προβοκάτορες, «όργανα της Μέρκελ» ή «όργανα ξένων κέντρων», ενώ το αριστερό Υπουργείο Δημόσιας Τάξης πέρα από συλλήψεις και προσαγωγές, προχωράει σε γνωστές παρακρατικές μεθόδους του παρελθόντος τρομοκράτησης αγωνιστών, όπου πρόσφατα ασφαλίτης με μηχανή προσπάθησε να ρίξει σύντροφο αγωνιστή από την μηχανή του εν κινήσει. Αυτοί που προσκύνησαν τους δανειστές συνεχίζοντας να πληρώνουν τα χρέη, όπως το ΔΝΤ κατηγορούν τους αγωνιστές ως όργανα της Μέρκελ. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά σχεδιάζουν και την συγχώνευση των υπουργείων Δημοσίας Τάξης και Δικαιοσύνης.

Ως αναρχικοί γνωρίσουμε ότι οι μπάτσοι και οι δικαστές είναι σκυλιά των αφεντικών που συνεργάζονται μεταξύ τους. Μέχρι τώρα όμως υπήρχε μια διακριτική σχέση μεταξύ τους. Τώρα όμως η συγχώνευση των δύο υπουργείων κάτι που δεν υπήρξε ούτε στα φασιστικά και δικτατορικά καθεστώτα του παρελθόντος, ενισχύει τον περαιτέρω ολοκληρωτισμό του καθεστώτος στην χώρα.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος. Είναι το αριστερό δεκανίκι του καπιταλισμού. Η αριστερή διαχείριση της κρίσης και του μνημονίου. Η αριστερή εκδοχή του σύγχρονου ολοκληρωτισμού και φασισμού. Ο λαός δεν έχει να κερδίσει τίποτα από αυτούς τους ψεύτες και απατεώνες. Είναι πιο υποκριτές κι από τους προκάτοχους τους. Αν μη τι άλλο η απεργία πείνας των πολιτικών κρατουμένων η οποία είναι η μόνη μέχρι στιγμής αγωνιστική κινητοποίηση εναντίον της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, συνέβαλε στο να διαλυθούν οι αυταπάτες σε σχέση με αυτούς που έχουν «προοδευτικό προφίλ» που υποκρίνονται ότι αγωνίστηκαν για τα διακαιώματα των κρατουμένων και του λαού, κι αυτή είναι η πολιτική της παρακαταθήκη.

Χαιρετίζω τις ενέργειες των Τούρκων συντρόφων του DHKP-C, τόσο την ομηρία του εισαγγελέα που χειρίζονταν την υπόθεση της δολοφονίας του Berkin Elvan όσο και την επίθεση στο αρχηγείο της αστυνομίας στην Κωνσταντινούπολη. Η ομηρία του εισαγγελέα ήταν μια υποδειγματική ενέργεια. Η εικόνα όπου ο σύντροφος έχει κολλήσει το πιστόλι στο κεφάλι του εισαγγελέα είναι ένας εφιάλτης  που θα στοιχειώνει δικαστικούς και εισαγγελείς σε όποια χώρα και αν βρίσκονται.

Νίκος Μαζιώτης μέλος του Επαναστατικού Αγώνα

Φυλακές Δομοκού

Comments are closed.