Κείμενο των κρατουμένων των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού – 01.04.2015

ΑΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟ, ΟΛΟΙ ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΧΑΜΕΝΟΙ

Οι κρατούμενες των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, κάνοντας πράξη τις αντιδράσεις μας και εκφράζοντας την αλληλεγγύη μας στους απεργούς πεινας, οι οποίοι για 30η ημέρα αρνούνται την πρόσληψη τροφής, απαιτώντας την άμεση αποφυλάκιση των συγγενών της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, με τον κίνδυνο για τη ζωή τους να γιγαντώνεται καθημερινά, αποφασίσαμε να αρνηθούμε το βραδινό κλείδωμα για 2 ώρες.

Απαιτούμε την άμεση αποφυλάκιση και της συζύγου του Γεράσιμου Τσάκαλου.

Στο πρόσωπο, τόσο το δικό της, όσο και της μητέρας των Χρήστου και Γεράσιμου Τσάκαλου, αναγνωρίζουμε τους δικούς μας ανθρώπους που, με αξιοπρέπεια και δύναμη ψυχής, μας στηρίζουν και στέκονται δίπλα μας, όσο παραμένουμε έγκλειστες.

Εναντιωνόμαστε στην ποινικοποίηση των συγγενικών δεσμών και των ανθρώπινων συναισθημάτων. Εικδικά αυτή τη στιγμή που βρισκόμαστε μπροστά στην εντελώς αδικαιολόγητη και εκδικητική παράταση της προφυλάκισης της συζύγου του Γεράσιμου Τσάκαλου, παρά τη θετική, μάλιστα, πρόταση του εισαγγελέα για αποφυλάκιση, θεωρούμε επιτακτική την ανάγκη να δράσουμε.

Παράλληλα, αναφερόμενες στο νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης, θέλουμε να στείλουμε και ένα σαφέστατο μήνυμα με δύο επιπλέον αιτήματα:

Α) Σε ό,τι αφορά τα οικονομικά εγκλήματα, την ίδια στιγμή που τα άδεια ταμεία και η έλλειψη ρευστότητας απασχολούν καθημερινά τους πάντες, υπάρχουν ακόμα εξαντλητικές και καταστροφικές υποδικίες, χωρίς τη δυνατότητα χρηματικών εγγυήσεων. Ποινές που αγγίζουν και τα 10 χρόνια… Όποιοι επιθυμούν ας πληρώσουν, ώστε να αδειάσουν οι ήδη γεμάτες φυλακές και να αρχίσουν να γεμίζουν τα ταμεία.

Β) Σε σχέση με όσους διώκονται για κλοπές και χρήση ναρκωτικών, να υπάρχει πρόβλεψη ώστε, μετά την έκτιση ενός μέρους της ποινής, να γίνεται η αποφυλάκιση. Πρέπει να γίνει κάτι για την αποσυμφόρηση και ό,τι λέμε να το εννοούμε. Όχι ένα βήμα εμπρός και δέκα πίσω, κολλημένοι στο μοτίβο των συντηρητικών κυβερνήσεων του παρελθόντος, με εξαιρέσεις του τύπου ειδικού δικαστηρίου Παπακωνσταντίνου και λοιπών.

Η κυβέρνηση οφείλει να βρεθεί προ των ευθυνών της.

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ

ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΖΥΓΟΥ ΤΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΤΣΑΚΑΛΟΥ

Κρατούμενες των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού

Comments are closed.