ΙΑΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ ΦΥΛΑΚΩΝ ΔΟΜΟΚΟΥ – 13.03.2015

ΙΑΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ     13/3/2015

Οι παρακάτω υπογράφοντες ιατροί, βεβαιώνουμε ότι στις 11/3/2015, μετά από τις προβλεπόμενες υπηρεσιακές διαδικασίες, εξετάσαμε τους απεργούς πείνας από 2/3/2015 έως και σήμερα  :

 Δημήτριο Κουφοντίνα, Νικόλαο Μαζιώτη, Κωνσταντίνο Γουρνά, Γεώργιο Σοφιανίδη(από 27/2)   κρατούμενους  στις φυλακές υψίστης ασφαλείας ( τύπου Γ), Αναστάσιο Θεφίλου κρατούμενο στις φυλακές  Δομοκού, και Αντώνιο Σταμπούλο κρατούμενο στις φυλακές  Λάρισας .

Μετά από τη μελέτη του ιατρικού τους φακέλου , λήψη λεπτομερούς ιστορικού, κλινικής και παρακλινικής εξέτασης (ΗΚΓ), διαπιστώνουμε ότι :

  • ·         Η κατάσταση της υγείας των Κουφοντίνα Δ. και Σοφιανίδη Γ.  απαιτεί , για τους λόγους που ήδη αναφέραμε σε προηγούμενο Ιατρικό δελτίο , την άμεση και επείγουσα διακομιδή τους σε Νοσοκομείο του ΕΣΥ για περαιτέρω έλεγχο, παρακολούθηση και υποστήριξη των βασικών του λειτουργιών.
  • ·         Ο Νικόλαος Μαζιώτης (44ετών) όπως πληροφορηθήκαμε, εμφανίζει διαπύηση της οστεοσύνθεσης  του πολλαπλού κατάγματος βραχιονίου οστού, η οποία σε συνδυασμό  με την πτώση της άμυνας του οργανισμού του λόγω της απεργίας πείνας , εμπεριέχει σοβαρότατους  κινδύνους γενίκευσης της λοίμωξης, ώστε να επιβάλλεται η άμεση διακομιδή του σε  εξειδικευμένη ορθοπεδική κλινική  Νοσοκομείου  του ΕΣΥ.
  • Ο Κωνσταντίνος Γουρνάς (34 ετών ), εμφανίζει (11/3) απώλεια σωματικού βάρους 6 Kg, που αντιστοιχεί στο 7,14 % του αρχικού του σωματικού βάρους, έχει εμφανίσει χαμηλές τιμές σακχάρου ορού κατά την παρακολούθηση, ενώ έχει εμφανίσει σημαντική φλεβοκομβική  βραδυκαρδία.

Όλοι οι παραπάνω κρατούμενοι/ες διανύουν σήμερα την 13η ημέρα απεργίας πείνας. Είναι βιβλιογραφικά αποδεκτό ότι η επικινδυνότητα για την υγεία και τη σωματική ακεραιότητα ενός απεργού πείνας αυξάνεται σημαντικά μετά την 10η ημέρα ασιτίας.

Αναμένοντας τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων και με δεδομένο τη συνέχιση της απεργίας πείνας των κρατουμένων . εκτιμούμε ότι τις προσεχείς μέρες ,θα γίνει έκδηλη η απορρύθμιση του οργανισμού του, ως αποτέλεσμα ηλεκτρολυτικών και μεταβολικών διαταραχών, απορρύθμιση που ενδέχεται να οδηγήσει σε καταστάσεις απειλητικές για την οργανική, διανοητική και ψυχική του υγεία, ακόμα και για την ίδια του τη ζωή.

Για τους παραπάνω λόγους συνιστούμε την άμεση διακομιδή του σε τριτοβάθμιο Γενικό Νοσοκομείο για περαιτέρω έλεγχο, παρακολούθηση και υποστήριξη των βασικών του λειτουργιών.

Θα πρέπει οι αρμόδιοι να σταθούν ενώπιον των ευθυνών τους προτού να είναι αργά, και όσον αφορά  την επίλυση των αιτημάτων που θέτουν οι απεργοί πείνας, και όσον αφορά αυτές καθαυτές τις συνθήκες ζωής και νοσηλείας τους.

Οι γνωματεύοντες Ιατροί

Σ.ΣΑΚΚΑΣ –Π.ΒΕΡΓΟΠΟΥΛΟΥ

Comments are closed.