Δήλωση των κατηγορούμενων στο δικαστήριο και άρνηση συμμετοχής στην διαδικασία όσο διαρκεί η απεργία πείνας – 10.03.2015

Από τη Δευτέρα 2 Μαρτίου κάποιοι από εμάς βρισκόμαστε σε απεργία πείνας -ενώ οι υπόλοιποι θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα- στα πλαίσια της πανελλαδικής κινητοποίησης των πολιτικών κρατουμένων ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ:

α) Την κατάργηση του νόμου 187 και 187Α
β) Την κατάργηση του νομικού πλαισίου των φυλακών τύπου Γ
γ) Την κατάργηση της επιβαρυντικής διάταξης για πράξη με καλυμμένα χαρακτηριστικά (κουκουλονόμο)
δ) Την άμεση απελευθέρωση του πολυτραυματία Σάββα Ξηρού
ε) Την οριοθέτηση της χρήσης του DNA, και πιο συγκεκριμένα απαιτούμε την κατάργηση του νόμου της βίαιης λήψης του, την παρουσία εμπειρογνώμονα στην ανάλυση των δειγμάτων αν το επιθυμεί ο κατηγορούμενος, καθώς και την κατάργηση της ανάλυσης μιγμάτων άνω των δύο ατόμων.

Στο βούλευμα αυτού του δικαστηρίου, λοιπόν, βρίσκουν άμεση εφαρμογή, συμπυκνώνονται σε μεγάλο βαθμό όλα τα αιτήματα που παλεύουμε να κατακτήσουμε από τη Δευτέρα.

Διώξεις στα πλαίσια του 187Α για εμπρηστικές επιθέσεις με ανύπαρκτα στοιχεία, κατηγορίες βασισμένες αποκλειστικά στο υποτιθέμενο DNA, είτε αυτές αφορούν ληστείες είτε παρουσία σε σπίτια, καθώς και λοιπές ακροβασίες της αντιτρομοκρατικής και των ειδικών εφετών ανακριτών.

Θεωρούμε πως είναι απαραίτητο να μπει επιτέλους ένα «φράγμα» στην αυθαιρεσία της κατασταλτικής πολιτικής που φτάνει να αποκρυσταλλώνεται σε δίκες σαν κι αυτή και να μεταφράζεται σε πολύχρονες καταδίκες με μηδαμινά στοιχεία σαν κι αυτά της παρούσας δικογραφίας.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι ΜΟΝΟ ΜΕΣΑ ΑΠ’ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ, ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΣΕ ΘΕΣΗ ΜΑΧΗΣ θα καταφέρουμε να κερδίσουμε αυτά που διεκδικούμε.

Ας αναλάβετε και εσείς με τη σειρά σας και στο βαθμό που σας αναλογεί τις ευθύνες σας.

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ

…Γιατί αν κάτι δεν μας λυγίζει πίσω απ’ τα τείχη είναι ο αδιάκοπος ΑΓΩΝΑΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ…

Γιάννης Μιχαηλίδης
Ανδρέας-Δημήτρης Μπουρζούκος
Αργύρης Ντάλιος
Δημήτρης Πολίτης
Νίκος Ρωμανός
Φοίβος Χαρίσης

Comments are closed.