Δράσεις αλληλεγγύης και αντιπληροφόρησης στο εξωτερικό, σχετικά με τις φυλακές απομόνωσης τύπου Γ

Καμπάνια ενάντια στο νομοσχέδιο για τη δημιουργία φυλακών υπερ-υψίστης ασφαλείας από 13.6 ως 22.6.14

Μετά από επικοινωνία που είχαν κρατούμενοι από Ελλάδα με τη Διεθνή Κόκκινη Βοήθεια στην Ελβετία, η τελευταία ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα κι έτσι διοργανώθηκε μία πολυήμερη καμπάνια αλληλεγγύης και αντιπληροφόρησης ενάντια στο νομοσχέδιο για τις φυλακές υπερ-υψίστης ασφαλείας. Σε συνεργασία με τη Διεθνή Κόκκινη Βοήθεια πολλοί χώροι σε διάφορες πόλεις ανέλαβαν τη διοργάνωση μιας εκδήλωσης με αυτή τη θεματική.

Ιταλία

13.6.14 Η εκδήλωση έγινε στο Ροβερέτο, είχε αρκετή συμμετοχή, μάλιστα μαγνητοφωνήθηκε με σκοπό να μεταδοθεί σε τρεις ελεύθερους ραδιοφωνικούς σταθμούς στην Ιταλία. Δόθηκε επίσης μια ακόμη συνέντευξη για τον ελεύθερο ραδιοφωνικό σταθμό του Μιλάνου.

Ελβετία

15.6.14 Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στη Ζυρίχη και μαγνητοφωνήθηκε επίσης με σκοπό να μεταδοθεί από τον επίσης ελεύθερο ραδιοσταθμό της πόλης (RadioLora). Επιπλέον μαζεύτηκε υλικό, ώστε να γίνει μια ακόμη εκδήλωση-προβολή του ντοκιμαντέρ CriesinBetonαπό την AKAKRAKBERLIN (αναφορά στις εξεγέρσεις στις ελληνικές φυλακές, 2007), η οποία και πραγματοποιήθηκε στις 19.6.14. Ακόμη, στις 6.7.14 δόθηκε μια συνέντευξη σχετικά με τις εξελίξεις στις φυλακές αλλά και την ψήφιση του νομοσχεδίου για τις ειδικές συνθήκες κράτησης στο RadioLora.

Γερμανία 17.6.14 Στουτγάρδη, 19.6.14 Δρέσδη, 20.6.14 Μαγδεμβούργο, 21.6.14 Βερολίνο, 22.6.14 Αμβούργο- εκδηλώσεις και μαγνητοφώνησή τους με σκοπό να παιχτούν στους εκάστοτε ραδιοφωνικούς σταθμούς. Επίσης δόθηκαν δύο περαιτέρω συνεντεύξεις για τον ελεύθερο ραδιοφωνικό σταθμό του Αμβούργου και ακολούθησε ακόμη μία την 1.7.14 . Σε όλες τις πόλεις έγιναν εκδηλώσεις ή δράσεις σε αλληλεγγύη με τους κρατούμενους στις 19.6 που ήταν και το διεθνές κάλεσμα σε αλληλεγγύη με τον αγώνα των κρατουμένων εδώ στην Ελλάδα.

Στη διάρκεια όλης αυτής της διαδρομής μοιράζονταν στα γερμανικά, αγγλικά και ιταλικά ή και τουρκικά το κείμενο-κάλεσμα του ταμείου για ημέρα διεθνούς δράσης (19.6) ενάντια στο νομοσχέδιο για τη δημιουργία των νέων φυλακών αλλά και των αντίστοιχων συνελεύσεων, μεταφράζονταν και μοιράζονταν κείμενα και ανακοινώσεις όλων των κρατουμένων και γίνονταν διαρκής ενημέρωση για τα τρέχοντα νέα από τις φυλακές. Παράλληλα δημιουργήθηκαν δίαυλοι επικοινωνίας και διαρκούς ενημέρωσης. Επίσης, μέσω των δικτύων της Διεθνούς Κόκκινης Βοήθειας (RHI), της Kόκκινης Bοήθειας στη Γερμανία (RoteHilfe), των ατόμων που κινούν την Καμπάνια ενάντια στο Νόμο 129 (Α και Β -αντίστοιχος του 187α εδώ) και των στεκιών που συμμετείχαν οι ενημερώσεις αυτές φτάνουν και στους κρατούμενους στη Γερμανία. Κάποιοι από αυτούς μάλιστα ήδη έχουν στείλει την αλληλεγγύη τους και τη συμπαράστασή τους ενώ πιο συγκεκριμένα οι φυλακισμένοι αγωνιστές MarcoCamenisch (κρατούμενος στην Ελβετία), OliverRastκαι AndreasKrebs(έγκλειστοι στη Γερμανία) έχουν στείλει συντροφικούς χαιρετισμούς στις εκδηλώσεις για τους αγωνιζόμενους κρατούμενους στην Ελλάδα και μιλούν για προσπάθεια οργάνωσης μιας απεργίας πείνας στις φυλακές όπου κρατούνται σε ένδειξη αλληλεγγύης με τους απεργούς πείνας εδώ. Κάτι που καθώς φαίνεται υλοποιήθηκε μιας και καλούν τελικά από τις 18 ως και τις 20 Ιούλη σε απεργία πείνας, στην οποία συμμετέχουν κρατούμενοι σε Γερμανία κι Ελβετία (αναλυτική ενημέρωση εδώ).

Από όλες τις πόλεις και από όλον τον κόσμο που στήριξε τις εκδηλώσεις εκφράζεται με κάθε τρόπο η αλληλεγγύη*. Το ενδιαφέρον τους είναι στραμμένο κι εδώ. Εδώ, που υπάρχουν ακόμη οξυμένες αντιστάσεις, που ακόμη υπάρχει κόσμος να αγωνίζεται ενάντια στο υπάρχον.

Ο αγώνας συνεχίζεται με κάθε μέσο…

                                                                       …ως το γκρέμισμα και της τελευταίας φυλακής

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας

Δεν είμαστε όλοι· λείπουν οι φυλακισμένοι αγωνιστές κι οι αγωνιζόμενοι κρατούμενοι

*Σε διάφορες πόλεις π.χ. Αμβούργο, Ζυρίχη, Μασσαλία, Λονδίνο, Δρέσδη, Βρυξέλλες κρεμάστηκαν πανό με συνθήματα αλληλεγγύης στον αγώνα των κρατουμένων κι ενάντια στο νομοσχέδιο αλλά συχνά γράφτηκαν και συνθήματα σε κεντρικούς δρόμους στις πόλεις αυτές.

Στο Βερολίνο (2.7) η ομάδα «Subversiveofnihilisticact»ανέλαβε την ευθύνη για τον εμπρησμό του αυτοκινήτου του Έλληνα πρόξενου.

Στη Νέα Υόρκη (3.7.14) έγινε συγκέντρωση έξω από την ελληνική πρεσβεία αφού μπλοκάρανε την είσοδο, όπου κρεμάστηκε πανό και μοιράστηκαν κείμενα.

Στο Zug στην Ελβετία (13.7.14) πραγματοποιήθηκε εμπρηστική επίθεση στην έδρα της εταιρίας CocaColaHellenicBottlingCompany (HBC). Η ανάληψη ευθύνης έχει υπογραφή «Für eine revolutionäre Perspektive» .