Επιστολή κρατουμένων απο τις φυλακές Αλικαρνασσού

Προς το υπουργείου δικαιοσύνης

Προς την εισαγγελέα Ηρακλείου μέσω  διευθυντή κ.κ. Αλικαρνασσού

Από σήμερα Κυριακή 13 Ιουλίου 2014 ο συγκρατούμενος μας  Μητσόπουλος Μαρίνος αποφάσισε να ράψει το στόμα του και να αρνηθεί οποιαδήποτε μορφή σίτισης, διαμαρτυρόμενος γιατί εδώ και ένα χρόνο του στερούν το δικαίωμα της εφόρου απόλυσης.

Στο δίκαιο αγώνα που δίνει όλοι οι κρατούμενοι της φυλακής Αλικαρνασσού στεκόμαστε αλληλέγγυοι, τον στηρίζουμε και δεν θα μείνουμε ακόμη μια φορά στο ίδιο έργο θεατές. Θα συμμετέχουμε και εμείς ενεργά για να δικαιωθεί  ο συγκρατούμενος μας. Το δικαίωμα της εφόρου απόλυσης αφορά όλους μας καθώς ολοένα και περισσότεροι  κρατούμενοι τον τελευταίο καιρό γινόμαστε μάρτυρες μιας κατάστασης που δεν έχει καμία νομική αιτιολόγηση. Κόβονται οι αίτησης αναστολής με δικαιολογία  κατ’ επίφαση ή πρόσωπο.( κάνει το καλό παιδί άμα βγει έξω θα τελέσει νέο αδίκημα).

Πραγματικά αναρωτιόμαστε, πως γίνεται με ελαφρά την καρδία ένας εισαγγελέας που δεν συνάντησε ποτέ και δεν μίλησε ποτέ με ένα κρατούμενο να κρίνει αν δικαιούται να πάρει αναστολή. Η φράση «σύμφωνα με τον ατομικό του φάκελο» δεν έχει ουσιαστική υπόσταση. Ένας κρατούμενος που βρίσκεται στη φυλακή από πολύ μικρή ηλικία είναι πολύ λογικό να έχει στο φάκελο του πειθαρχικά, αυτό δεν σημαίνει πως τα τελευταία χρόνια που δεν έχει πειθαρχικά προσποιείτε. Οι κρατούμενοι έχουν ψυχή και λόγο. Ο παραλογισμός ενός συστήματος μας αναγκάζει να εξηγούμε σ αυτό το υπόμνημα τα απολύτως αυτονόητα.

Τελειώνοντας θέτουμε την εισαγγελέα ηρακλείου προ των ευθυνών  τις, ο συγκρατούμενος μας Μητσόπουλος Μαρίνος θα συνεχίσει τον αγώνα του μέχρι να δικαιωθεί.

Εν έτη 2014 διαπραγματευόμαστε και αγωνιζόμαστε για δικαιώματα που εδώ και 20 χρόνια θεωρούνται δεδομένα.