Επίθεση δεσμοφυλάκων σε κούρδους και τούρκους πολιτικούς κρατούμενους

Στις 26.03.2014, κατά την διάρκεια μεταφοράς του από τις φύλακες Κορυδαλλού στη φυλακή Ναυπλίου, ο Bilgehan Karpat υπέστη βασανιστήρια από τους δεσμοφύλακες των φυλάκων Ναυπλίου. Του επέβαλλαν σωματική έρευνα, του επιτέθηκαν και τον έκλεισαν σε ένα δωμάτιο. Ο Bilgehan τηλεφώνησε αργότερα στην επιτροπή αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους από Τουρκία και Κουρδιστάν και ανέφερε πως είχε δεχθεί χτυπήματα στο πρόσωπο, στο σώμα και ότι του έσπασαν τα δόντια.

Στις 28.03.2014, οι κούρδοι και τούρκοι πολιτικοί κρατούμενοι αρνήθηκαν να μπουν στα κελιά τους ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις σωματικές έρευνες που τους επιβάλλουν. Πριν την κινητοποίηση οι κρατούμενοι θέλησαν να δώσουν μια ενημερωτική επιστολή σχετικά με τους λόγους για τους οποίους την κάνουν, αλλά οι δεσμοφύλακες αρνήθηκαν να την πάρουν. Τελικά, ένας δεσμοφύλακας πηρέ την επιστολή, και απειλώντας τους κρατούμενους, τους ζήτησε να μπουν στα κελιά.

Κατόπιν δεκάδες  δεσμοφύλακες επιτεθήκαν στους κρατούμενους. Οι MEHMET YAYLA και ERDOGAN CAKIR υπέστησαν βασανιστήρια. Ο HASAN BIBER και  A. DUZGUNYUKSEL δεχτήκαν χτυπήματα στο σώμα τους. Οι δεσμοφύλακες επιχείρησαν να χτυπήσουν τον CENGIZ BAYIR στα σιδερά των καλοριφέρ, αλλά τους εμπόδισαν οι άλλοι κρατούμενοι.

Μετά την βίαιη μεταφορά τους στα κελιά, συνέχισαν την διαμαρτυρία χτυπώντας στις πόρτες. Τηλεφώνησαν  καις δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν με συνθήματα και τραγούδια την διαμαρτυρία όταν ανοίξουν οι πόρτες, όπως και έκαναν μετά τις 15:30.

Από ενημέρωση από την επιτροπή αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους από Τουρκία και Κουρδιστάν

www.oagonas.blogspot.gr