Γράμμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στους 179 απεργούς πείνας και φαρμακευτικής υποστήριξης που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Κρατουμένων Κορυδαλλού, 26/02/2014

Από τις 17 Φλεβάρη, 179 συνάνθρωποι μας που νοσηλεύονται στο σύγχρονο κολαστήριο – Νταχάου, ύψωσαν λάβαρο τα προβλήματα υγείας τους και κατήγγειλαν με όλη τους τη δύναμη και με περισσή αξιοπρέπεια, τις άθλιες συνθήκες που βιώνουν καθημερινά όσοι έχουν την ατυχία να βρίσκονται « φιλοξενούμενοι » στο κατ΄ ευφημισμό νοσοκομείο κρατουμένων Κορυδαλλού. Ένα τέτοιο « ίδρυμα », παρ΄ όλο που έπρεπε να ενταχθεί και ουσιαστικά στο ΕΣΥ, στην πραγματικότητα, εξακολουθεί να είναι ένας στάβλος ακατάλληλος για αδέσποτα ζώα, πόσο μάλλον για ανθρώπους που έχουν ανάγκη νοσηλείας και θεραπείας χωρίς να έχουν την επιλογή να απευθυνθούν στην ιατρική φροντίδα της επιλογής τους, λόγω του το είναι κρατούμενοι. Το καθεστώς που ισχύει στο Ν.Κ.Κ. έχει ως εξής : προϋπόθεση για να βρεθεί κάποιος κρατούμενος εκεί, είναι να είναι οροθετικός στον ιό HIV, φυματικός, καρκινοπαθής, να πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας, να είναι παραπληγικός ή να πάσχει από οποιοδήποτε μόνιμο και θανατηφόρο νόσημα. Εκτός από τους παραπάνω, οι οποίοι νοσηλεύονται μόνιμα στο ίδιο δημοκρατικό μπουρδέλο και μοιράζονται τους ίδιους θαλάμους, μπορεί να βρεθεί οποιοσδήποτε από εμάς, είτε είναι ασθενής από παθολογικά αίτια, αναπνευστικά προβλήματα, καρδιολογικά, οδοντιατρικής φύσης ή για να αντιμετωπιστεί κάποιο ατύχημα π.χ. κάταγμα, να γίνει κάποια συρραφή λόγω αυτοτραυματισμού ή και νοσηλεία, είτε είναι απεργός πείνας…. Κατά την επιστροφή του όμως, στη φυλακή που κρατείται, είναι πολύ πιθανό να έχει πάρει σαν αναμνηστικό της νοσηλείας του κάποιο μεταδοτικό νόσημα.

Αυτό λοιπόν, που έχουμε να αντιμετωπίσουμε, εφ΄ όσον βρεθούμε ( γαμώ την τύχη μας ) σ΄ αυτό το κωλοχανείο είναι : α. ο υπερσυνωστισμός. Σε θαλάμους των 8 ατόμων συνωστίζονται ακόμη και 20 άνθρωποι, κάποιοι από τους οποίους δε βρίσκονται καν σε κρεβάτι αλλά σε ένα άθλιο στρώμα, σε ένα ακόμη πιο άθλιο πάτωμα..  Χαρακτηριστικά διαθέτουμε το μοναδικό προνόμιο να έχουμε διώροφα κρεβάτια σε νοσοκομείο που κατά καιρούς ο ασθενής χρειάζεται να διαθέτει υπερφυσικές δυνάμεις για να σκαρφαλώσει στο διώροφο κρεβάτι παρ’ όλο που μπορεί να έχει σπασμένο χέρι ή πόδι ή ακόμη χειρότερα να του λείπει κάποιο μέλος…

β. άθλιες συνθήκες διαβίωσης και υγιεινής. Στο σύνολό του, το Ν.Κ.Κ. είναι μία χωματερή απόθεσης ζωντανών σκουπιδιών, γιατί μόνο σαν σκουπίδια αντιμετωπίζει το γαμημένο κράτος σας, καθέναν από εμάς. Σ΄ όλους τους χώρους η υγιεινή είναι ανύπαρκτη. Τα σκουπίδια κάνουν σωρούς στις γωνίες των διαδρόμων, κάθε θάλαμος είναι η χαρά των μικροβίων, οι κατσαρίδες κάνουν πάρτι, η φυματίωση θερίζει όπως και η ψώρα, μετατρέποντας το νοσοκομείο σε μία μολυσματική βόμβα.

γ. ανύπαρκτα φάρμακα και ελλιπές ιατρικό προσωπικό. Όπως όλοι όσοι πέρασαν γνωρίζουν, τα φάρμακα είναι ελάχιστα έως ανύπαρκτα, παρόλο που οι ανάγκες είναι τεράστιες, εάν δηλαδή ο ίδιος ο ασθενής ή η οικογένεια του δεν έχει τη δυνατότητα να προμηθευτεί με δικά του έξοδα τα φάρμακα που έχει ανάγκη, εάν είναι άπορος ή αλλοδαπός και δεν έχει κοντινούς, η θεραπεία διακόπτεται μέχρι την επόμενη παραλαβή φαρμάκων με προϋπόθεση να είναι ζωντανός μέχρι τότε. Τα μόνα βέβαια, σκευάσματα που δε λείπουν, όπως σε κάθε φυλακή, είναι τα ψυχοφάρμακα και γενικότερα, οποιοδήποτε σκεύασμα μπορεί να εγγυηθεί την καταστολή του κρατούμενου. Τα συγκεκριμένα φάρμακα υπάρχουν σε αφθονία και υπερσυνταγογραφούνται, είτε είναι πρωτότυπα είτε είναι γενόσημα, με την ευγενή χορηγία του φασιστόμουτρου μπουμπούκου υπουργού. Το ιατρικό προσωπικό « αρέχει » ελλιπείς υπηρεσίες εάν όχι ανύπαρκτες οι οποίες υπολειτουργούν σε τέτοιο βαθμό, με αποτέλεσμα να υπάρχουν περιστατικά ακόμη και ακρωτηριασμών αφού η θεραπεία είναι πολυέξοδη και απαιτεί πάνω από όλα ανθρωπιά κάτι που λείπει παντελώς, από τους περισσότερους εργαζόμενους στο νοσοκομείο.

δ.Συμπληρώνοντας την άρτια λειτουργία του σύγχρονου στρατοπέδου συγκέντρωσης και εξόντωσης κρατουμένων, οι εισαγγελείς είναι παρόντες μόνο για πειθαρχικά παραπτώματα στα οποία όπως πάντα, εξαντλούν όλη τους την αυστηρότητα και αδιαφορούν για οποιοδήποτε ουσιαστικό πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι νοσηλευόμενοι όπως ο επόπτης εισαγγελέας ο οποίος αρνήθηκε να επισκεφτεί τους χώρους του νοσοκομείου λέγοντας ότι έχει οικογένεια, λες και όσοι νοσηλεύονται δεν έχουν γονείς, αδέρφια, γυναίκες, παιδιά ή λες και οι δικές τους ζωές αξίζουν λιγότερο από τη ζωή της οικογένειας του συγκεκριμένου εισαγγελέα.

ε. Κουμάντο στο νοσοκομείο κάνουνε οι μπάτσοι και οι ανθρωποφύλακες οι οποίοι χώνουν τα μούτρα τους παντού και το ιατρικό προσωπικό δεν έχει κανένα λόγο όπως θα έπρεπε, με αποτέλεσμα να μην επιτρέπουν έστω και το φαγητό από τα επισκεπτήρια το οποίο είναι απαραίτητο και ως ποσότητα και ως ποιότητα ειδικά για όσους λαμβάνουνε αντιρετροϊκή αγωγή η οποία, για να λειτουργήσει προϋπόθεση είναι, ο ασθενής να λαμβάνει ποιοτική τροφή με αποτέλεσμα να μη λειτουργεί η θεραπεία. Όπως επίσης, εάν χρειαστεί η μεταφορά κάποιου κρατούμενου, σε άλλο νοσοκομείο, εκτός του ότι η μεταγωγή γίνεται με κλούβα και ο νοσηλευόμενος είναι δεμένος με χειροπέδες πίσω από την πλάτη καταπατώντας κάθε όρο ασφαλούς μεταφοράς για την υγεία του ασθενή, πριν την εισαγωγή του, οι μπάτσοι επισκέπτονται το νοσοκομείο που έχει κλειστεί το ραντεβού, παρευρίσκονται κατά την εξέταση, παραβιάζοντας το ιατρικό απόρρητο και εκβιάζουν την επιστροφή του ασθενή στο Ν.Κ.Κ. για λόγους « ασφαλείας », ασχέτως εάν κινδυνεύει η ζωή του…

Ακούστε λοιπόν πουτάνες του υπουργείου, φτάνει πια!!! Δε θα επιτρέψουμε να συνεχιστεί αυτή η αρρωστημένη κατάσταση, εσείς που μετράτε τις μέρες των απεργών μέχρι τη φίμωση ή την εξόντωση τους, αρχίστε να μετράτε τις δικές σας μέρες. Όσοι ξεκίνησαν αυτό τον αγώνα, δεν είναι μόνοι τους, είμαστε όλοι δίπλα τους για να τους στηρίξουμε και να γιγαντώσουμε αυτό τον αγώνα και δεν πρόκειται να σταματήσουμε εάν δε σπάσει αυτό το απόστημα, εάν δεν πάνε σπίτι τους όσοι είναι ανεπαρκείς στο ρόλο τους, εάν δε τιμωρηθούν όπως τους αρμόζει και όπως θα αποφασίσει μια λαϊκή ετυμηγορία. Βέβαια δεν ξεχνάμε τις τεράστιες ευθύνες που έχει η διεύθυνση του Ν.Κ.Κ. που συντηρεί και διαιωνίζει αυτή την απαράδεκτη και απάνθρωπη κατάσταση και με απόλυτη συνέπεια ταυτίζεται με τη γραμμή που σκοπεύει στην εξόντωση των ασθενών και επιτρέποντας τον υπερπληθυσμό στο Ν.Κ.Κ.. Συνένοχοι στο κατ΄εξακολούθηση βιασμό των ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων κάθε νοσηλευόμενου, αδιαφορούν για αυτούς που αργοπεθαίνουν καθημερινά, στο χώρο που διευθύνουν, κλείνουν τα μάτια στην ασχήμια και τη μύτη τους απέναντι στην μπόχα που βγαίνει από παντού, από το σάπιο αυτό σύστημα. Και εσείς ανθρωποφύλακες που για οποιοδήποτε συνδικαλιστικό σας αίτημα, όπως π.χ. βαρέα και ανθυγιεινά χρησιμοποιείτε σαν μέτρο πίεσης εμάς και την τύχη μας, δεν πρόκειται να γλιτώσετε από την οργή μας και η τιμωρία σας θα είναι αυτή που σας αρμόζει… Αυτό δεν είναι απειλή αλλά υπόσχεση…

Υπεύθυνους για ό,τι γίνει, καθιστούμε τους υπουργούς υγείας, δημόσιας τάξης και δικαιοσύνης, Η οργή μας θα πέσει σαν πέλεκυς στα κεφάλια σας.

Αγωνιστές, σ΄ αυτό το σταυροδρόμι συναντηθήκαμε με εσάς, ταξικά αδέρφια και ο δρόμος από εδώ και εμπρός είναι κοινός όπως κοινός είναι και ο εχθρός, δε σταματάμε μέχρι να πετύχουμε .

Σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα των κρατουμένων, είμαστε διατεθειμένοι να απαντήσουμε δραστικά και με οποιοδήποτε κόστος.

ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ!

Κρατούμενοι της β’ και γ΄ πτέρυγας της φυλακής Λάρισας