Γράμμα του Στέφανου Αμίλητου από τις φυλακές Κορυδαλλού, 10/1/2014

Τις τελευταίες μέρες πολλά είναι αυτά που έχουν ειπωθεί και γραφτεί. Έτσι, θεωρώ αναγκαίο να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα και πρώτα απ’ όλα πως είμαι καλά, σωματικά και ψυχολογικά.

Στην πολύχρονη διαδρομή μου, μέσα στην οποία είχα ξαναβρεθεί προφυλακισμένος πριν από περίπου είκοσι χρόνια για τη συμμετοχή μου στην εξέγερση του Πολυτεχνείου το 1995, έχω συναντηθεί με παρά πολλούς συντρόφους και συντρόφισσες, με ανθρώπους της Αντίστασης και του Αγώνα. Μέσα σ’ αυτήν την  πορεία μου υπήρξαν άνθρωποι με τους οποίους διαφώνησα, αλλά πάντοτε πρόσωπο με πρόσωπο. Ποτέ πισώπλατα και «μέσω αντιπροσώπων». Γι’ αυτό και θεωρώ ότι o πρόσφατος τραυματισμός μου δεν προέρχεται από συντρόφους, από ανθρώπους που αγωνίζονται ενάντια στην Εξουσία. Το γεγονός της ανάρτησης «ανάληψης ευθύνης» για την επίθεση εναντίον μου, από «κάποιους (ανώνυμους…) κρατούμενους» που με συκοφαντούν αόριστα, σε ιστοσελίδα της «νέας αναρχίας», δεν μπορεί παρά να προκαλεί ερωτηματικά και προβληματισμούς. Εδώ και πολλά χρόνια, τόσο μέσα στη φυλακή όσο και έξω, αντιστέκομαι και αγωνίζομαι ενάντια σε πραγματικούς εχθρούς -τους δυνάστες μας, τους ένστολους φρουρούς τους και τους φασίστες τους- και όχι φανταστικούς. Έτσι θεωρώ σκόπιμο να μη συμβάλω στην περαιτέρω πόλωση και τον κατακερματισμό όσων συνεχίζουν ν’ αντιστέκονται και ν’ αγωνίζονται. Το ίδιο καλώ να πράξουν και όσοι σύντροφοι και συντρόφισσες βρίσκονται εκτός των τειχών.

Στις 19 Μάρτη 2014 θα ξεκινήσει η δίκη μου. Και αυτή είναι η πιο άμεση μάχη που σκοπεύω να δώσω με όλη μου τη δύναμη. Εκεί, ελπίζω να καταρρεύσει το στημένο και σαθρό κατηγορητήριο εναντίον μου και με τη συμβολή της Αλληλεγγύης να βρεθώ και πάλι ελεύθερος. Ελεύθερος να μοιραστώ αναλυτικότερα τις απόψεις και τις σκέψεις μου.

Υ.Γ.: Ένα ευχαριστώ σ’ όσους και όσες συνεχίζουν να μου συμπαραστέκονται, μια υψωμένη γροθιά σ’ όσους και όσες συνεχίζουν ν’ αντιστέκονται και ν’ αγωνίζονται ενάντια στο κράτος και τα σκυλιά του, μην ξεχνώντας ούτε στιγμή ότι στο μυαλό είναι ο στόχος.

Στέφανος Αμίλητος

10 Γενάρη 2014

Φυλακές Κορυδαλλού