Κείμενο του Γρηγόρη Σαραφούδη σχετικά με την προφυλάκιση του

Στις 30/4 γύρω στις 3:00 στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας συλλαμβάνομαι και μεταφέρομαι με συνοπτικές διαδικασίες στο 12ο όροφο της ΓΑΔΑ, μαζί με τέσσερις συντρόφους. Εκεί ξεκινάνε οι γνωστές διαδικασίες (DNA/αποτυπώματα), χωρίς καμία δική μας έγκριση, γνωστό κι αυτό επίσης. Αργά το βράδυ μου ανακοινώνουν ότι κατηγορούμαι για υπόθαλψη, αντίσταση κατά της αρχής και ψευδή ανωμοτί κατάθεση. Την επόμενη μέρα το πρωί, μου ανακοινώνουν ότι στις παραπάνω κατηγορίες προστίθεται και η εγκληματική οργάνωση με σκοπό τις ληστείες, χωρίς όμως να υπάρχει κάποια συγκεκριμένη ληστεία για την οποία να κατηγορείται αυτή η υποτιθέμενη οργάνωση.

Επίσης παράλληλα με την παραπάνω δικογραφία με ενημερώνουν ότι εγώ, προσωπικά, κατηγορούμαι για ληστεία τράπεζας στο Φιλώτα Φλώρινας καθώς και για ακόμα μια ληστεία στον Πυργετό Λάρισας, βάσει κάποιου είδους ταυτοποίησης DNA , χωρίς να μου παραδοθεί η αντίστοιχη έκθεση ταυτοποίησης. Από ‘κει και έπειτα, επειδή η υπόθεση της ληστείας στο Φιλώτα βρίσκεται στον ειδικό εφέτη ανακριτή Νικόπουλο, λόγω υποτιθέμενου επαναστατικού ταμείου , εμπλουτίζονται οι κατηγορίες μου και με αυτήν της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση και πιο συγκεκριμένα αυτήν της Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς.

Σ’αυτό το σημείο θέλω να κάνω ξεκάθαρο ότι αρνήθηκα τις κατηγορίες που μου αποδίδονται , και δεν συμετείχα ποτέ στη Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς. Ως αναρχικός στέκομαι, επαναστατικά, αλληλέγγυος στη δράση και τη συμβολή της οργάνωσης (ΣΠΦ), όπως και στους αναρχικούς επαναστάτες που έχουν αναλάβει την πολιτική ευθύνη για την οργάνωση και την δράση της, καθώς και στους αναρχικούς που έχουν κατηγορηθεί κατά καιρούς, για την ίδια οργάνωση, αρνούμενοι , όμως , τη συμμετοχή τους.

Τέλος κάνοντας μια σύντομη αναδρομή στο πρόσφατο παρελθόν , μπορούμε εύκολα να παρατηρήσουμε ότι δεκάδες αναρχικοί σύντροφοι έχουν κατηγορηθεί για συμμετοχή στην επαναστατική οργάνωση ΣΠΦ αρνούμενοι , τόσο οι ίδιοι τη συμμετοχή τους , όσο και τα ίδια τα μέλη της. (λόγω πολιτικών διαφωνιών , εκατέρωθεν -πάντα στο επίπεδο της αλληλοσυμπλήρωσης του αναρχικού κινήματος και οχι της ρήξης ανάμεσά μας- ). Αφ’ενός γιατί έτσι βολεύει το νομικό σύστημα , ώστε να επιβαρύνει επιπλέον αναρχικους συντρόφους , προσδίδοντας έτσι ένα άρωμα “τρομοκρατίας” στην εκάστοτε υπόθεση και αφ’εταίρου γιατί εξυπηρετεί καλύτερα τον κρατικό μηχανισμό , κάθε τύπου δυναμική ή “βίαιη” δράση να ομογενοποιείται κάτω από την ομπρέλα της ΣΠΦ, (μια πολύ συγκεκριμένη επαναστατική οργάνωση, με δυναμική δράση εκτός και εντός των τειχών) προκειμένου να μην υπάρχει δυνατότητα αυτοπροσδιορισμού του εκάστοτε αναρχικού και ανάδειξης της πολύπλευρης διαλεκτικής και προταγμάτων μέσα στο αναρχικό κίνημα.

 

 

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ, ΟΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΙΧΗ

 

Γ. Σαραφούδης

Α’ πτέρυγα Κορυδαλλού

18/5/2013