Εν όψει της πέμπτης αίτησης για άδεια του Π.Γεωργιάδη, από Κ.Σακκά

Εν όψει της πέμπτης αίτησης αποφυλάκισης για άδεια που δικαιούται (βάση του νόμου) ο Πόλυς Γεωργιάδης από τον Μάιο του 2012

Σήμερα που η διαχείριση της κρίσης του παγκόσμιου καπιταλιστικού συστήματος , απαιτεί από την εγχώρια εκδοχή του, την επιβολή πρωτοφανών εργασιακών συνθηκών, την κατάργηση κοινωνικών παροχών, επιβάλει κατοχικά επίπεδα ανεργίας, απαιτεί κατασχέσεις και πλειστηριασμούς με αποτέλεσμα την ραγδαία αύξηση των αστέγων. Σχεδιάζει τη δημιουργία φυλακών γι αυτούς που αδυνατούν να αποπληρώσουν τα χρέη τους, που βυθίζει όλο και περισσότερους στην κατάθλιψη, τα ψυχοφάρμακα, την απόγνωση και την αυτοκτονία. Που εξασφαλίζει την καταστροφή της ζωής των μελλοντικών γενεών, αφού οι επενδύσεις τους και η ανάπτυξη τους ,εκτός από την ειλωτοποίηση του ανθρώπου στα σύγχρονα εργασιακά κάτεργα, προϋποθέτει και την ανεπανόρθωτη καταστροφή του περιβάλλοντος (μεταλλευτικές εξορύξεις), διαμορφώνουν μια κοινωνική ειρήνη που μοιάζει με σχοινοβάτη που πάσχει από πάρκινσον έτοιμος να γκρεμοτσακιστεί.

Σε μία περίοδο που τα γκλόμπς και τα δακρυγόνα αποτελούν τα μόνα πλέον αποτελεσματικά μέσα πειθούς της κυβέρνησης απέναντι σε αυτούς που αγανακτούν και εξεγείρονται, επειδή απλά και μόνο χειροτερεύουν οι όροι εκμετάλλευσης τους –χωρίς να σημαίνει ότι αυτό δεν μπορεί να αποτελέσει αφορμή για ριζοσπαστικοποίηση —είναι λογικό οι εξουσιαστές να ανησυχούν πως δεν έχουν καμία ελπίδα απέναντι σε αυτούς που η επιθετική τους στάση ενάντια στο σημερινό καθεστώς, είναι αποτέλεσμα της επαναστατικής τους συνείδησης. Πως δεν έχουν καμία ελπίδα απέναντι σε αυτούς που με το λόγο τους αλλά και με τη δράση τους επιτίθενται στο σύστημα, τόσο σε περιόδους κρίσης, όσο και σε περιόδους ακμής.

Ο Π.Γ αντιμετωπίζει αυτή την εκδικητική συμπεριφορά γιατί δεν έπαψε ούτε για μια στιγμή να αντιστέκεται με ένα και μοναδικό σκοπό: την προπαγάνδιση και την πραγμάτωση της επανάστασης.

Όχι, δεν μας εκπλήσσει η εκδικητικότητα του κράτους απέναντι στο σύντροφο.

Ξέρουμε ότι ο αγώνας μας είναι καίριος και ιστορικά αναγκαίος.

Όχι, δεν μας εκπλήσσει γιατί αποτελεί επιβεβαίωση ότι βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο.

Κώστας Σακκάς

Α’ πτέρυγα φυλακών Κορυδαλλού.