Γράμμα αλληλεγγύης στον Αντρέι Μαζούρεκ

Γράμμα κρατουμένων στον Αντρέι Μαζούρεκ που εκδόθηκε στην Πολωνία

Στις 7 Δεκέμβρη εκτυλίχτηκε το τελευταίο κομμάτι της ποινικής δίωξης που επιφύλαξε το ελληνικό κράτος απέναντι στον αναρχικό Αντρέι  Μαζούρεκ, ο οποίος συνελήφθη τον Δεκέμβρη του 2008 για τη συμμετοχή του στην εξέγερση. Έπειτα από 4 χρόνια παραμονής του στις ελληνικές φυλακές, οι ελληνικές και πολωνικές αρχές, επιδεικνύοντας αξιοσημείωτο διεκπεραιωτικό ζήλο, τον εξέδοσαν στην Πολωνία για να συνεχιστεί εκεί η κράτηση του ως ένοχος για κατηγορίες που προέκυψαν μετά τη σύλληψη του στην Αθήνα.

Τα 4 αυτά χρόνια παραμονής του συντρόφου στη φυλακή, αποτελούν την έμπρακτη εφαρμογή του αντιεξεγερτικού δόγματος το οποίο υιοθέτησε το ελληνικό κράτος μετά τον εκρηκτικό Δεκέμβρη. Δυσανάλογος χρόνος κράτησης, τόσο σε σχέση με την ποινή του ( η οποία έγινε 8 χρόνια φυλάκισης στο Εφετείο ) , όσο και συγκριτικά με τις υπόλοιπες ποινές που επιβλήθηκαν και εκτίθησαν από συμμετέχοντες στις ταραχές. Αποτυπώνει όμως, τη διακαή επιδίωξη της εξουσίας να στείλει ξακάθαρο μήνυμα εντός και εκτός της χώρας. Ποιος μπορεί άλλωστε να ξεχάσει τις ρητορίες του κυβερνητικού και δημοσιογραφικού βόθρου περί « αναρχικών που έρχονται από την Ευρώπη για να καταστρέψουν την Ελλάδα », δηλώσεις που εξέφραζαν τον φόβο αλλά και την επιθυμία σύντριψης της διεθνούς αλληλεγγύης που αναπτύχθηκε.

Ταυτόχρονα, τον χρονικό της δίωξης του Αντρέι το οποίο κατέληξε στην έκδοση του με συνοπτικές διαδικασίες, καταδεικνύει την διακρατική κατασταλτική σύμπλευση απέναντι στον εσωτερικό εχθρό. Την ίδια στιγμή, που αλλοδαποί κρατούμενοι παραμένουν μήνες επί μηνών στη φυλακή ή σε κάποιο κρατητήριο περιμένοντας την απέλαση μετά το τέλος της ποινής τους, πολωνικές και ελληνικές αρχές μεθόδευσαν με διαδικασία εξπρές, τη συνέχιση της κράτησης του. Απορρρίπτοντας την πρώτη αίτηση αναστολής του, παρά το γεγονός πως είχε συμπληρώσει κατά πολύ το όριο, ροκάνισαν τον χρόνο ώστε να γίνουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για να μη βγει ούτε μία μέρα από τη φυλακή.

Του στέλνουμε την αλληλεγγύη μας και τους συντροφικούς χαιρετισμούς μας στην Πολωνία, επαναλαμβάνοντας τα δικά του λόγια

Θα τα ξαναπούμε στους δρόμους, να θρυμματίσουμε για ακόμη μία φορά τη βιτρίνα της κοινωνικής ειρήνης

Να μην αφήσουμε κανένα σύντροφο μόνο στα χέρια των κατασταλτικών μηχανισμών

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΝΤΡΕΙ ΜΑΖΟΥΡΕΚ

Οι κρατούμενοι των ελληνικών φυλακών

Μπάμπης Τσιλιανίδης, Αλέξανδρος Μητρούσιας, Κώστας Σακκάς, Γιώργος Καραγιαννίδης, Ακίμ Μαρκεγκάι, Βασίλης Καρανδρέας, Νίκος Ευαγγέλου, Παναγιώτης Κουτσόπουλος, Νίκος Σακκάς, Κώστας Φαλτσέτας, Ηλίας Καραντουμάν, Μαρίνος Μητσόπουλος, Δημήτρης Γιώτσας, Μπάμπης Αβραμίδης, Παναγιώτης Γεωργακόπουλος, Χρήστος Τσόναρος, Ιωάννης Γκελίτσας, Μάκης Γεράκης, Εριγιούν Μουσταφά, Μιχάλης Ραμαδάνογλου, Μιχάλης Τζούμας, Κων/νος Μαμούτης, Βαγγέλης Καλαμαράς, Παναγιώτης Χατζηγεωργίου, Μιτέβ Γκεόργκι, Γκεοργκίεβ Ρίσι, Άγγελος Κωστόπουλος, Σπύρος Στρατούλης, Ράμι Συριανός