Κείμενο Αλέξανδρου Μητρούσια, Κώστα Σακκά, Γιώργου Καραγιαννίδη

Δηλώνουμε ξεκάθαρα και προς πάσα κατεύθυνση πως κανείς εκ των τριών συγκατηγορουμένων μας δεν έχει σχέση με τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

Η δίωξη του αναρχικού Χρήστου Πολίτη πραγματοποιήθηκε ξεκάθαρα για πολιτικούς λόγους,καθώτι είχε επιχειρηθεί ανεπιτυχώς από τις διωκτικές αρχές, λίγες μέρες πριν από την συλληψή του, να καταδικαστεί για την υπόθεση του εμπρησμού στο Εφετείο Αθηνών.

Ξεκαθαρίζουμε πως αυτός ο άνθρωπος δεν είχε ποτέ καμία σχέση ή επαφή μαζί μας και διώκεται με το φαιδρό στοιχείο της δήθεν παροχής μέτρων αντιπαρακολούθησης σ’έναν από εμάς, μόνο και μόνο επειδή έτυχε να κινείται σε παράλληλους δρόμους του Πειραιά.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας προς το πρόσωπό του και απαιτούμε να πάψει οποιαδήποτε δίωξη εναντίον του και να αποφυλακιστεί άμεσα.

Εν συνεχεία, όσον αφορά τους άλλους δύο συγκατηγορουμένους μας, Στέλλα Αντωνίου και Δημήτρη Μιχαήλ, ξεκαθαρίζουμε πως διώκονται βάσει της προσωπικής και φιλικής τους γνωριμίας μαζί μας.

Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά όπου ποινικοποιούνται και μετατρέπονται σε κατηγορίες οι φιλικές σχέσεις ατόμων που ανήκουν στον αναρχικό χώρο, ενώ προφανώς προφυλακίστηκαν και αυτοί εκδικητικά από το κράτος.

Έχουν κι αυτοί την αμέριστη αλληλεγγύη,την φιλία και αγάπη μας, και απαιτούμε εξίσου την αποφυλάκισή τους.

Μητρούσιας Αλέξανδρος
Σακκάς Κώστας
Καραγιαννίδης Γιώργος

(δημοσιευμένο στις 19/01/2011 στο athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1249919)