Για την υπόθεση του Χρήστου Στρατηγόπουλου

Την 1η Οκτώβρη 2009, μετά από ληστεία σε τράπεζα στα Τρίκαλα, συλλαμβάνονται οι αναρχικοί Χρήστος Στρατηγόπουλος και Alfredo Bonanno, κατηγορούμενοι για την υπόθεση. Ο Χρ. Στρατηγόπουλος αναλαμβάνει εξαρχής την ευθύνη για τη συγκεκριμένη απαλλοτρίωση.  Στις 22 Νοέμβρη 2010, οι δύο αναρχικοί δικάζονται για την υπόθεση. Ο Χ. Στρατηγόπουλος κρίνεται ένοχος για την ένοπλη ληστεία σε 8 χρόνια κα και για τα 3 πλημμελήματα από 3 μήνες, χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό και χωρίς ανασταλτικό χαρακτήρα. Ο A. Bonanno καταδικάζεται για απλή συνέργεια σε 4 χρόνια φυλακή και αφήνεται ελεύθερος, όμως απευλαύνεται βάσει προεδρικού διατάγματος με απαγόρευση επανεισόδου στη χώρα για 10 χρόνια.

Τον Ιούλιο του 2011, ενώσω βρίσκεται έγκλειστος στις φυλακές Λάρισας, ο Χ. Στρατηγόπουλος παραλαμβάνει μια νέα δικογραφία για μία άλλη ληστεία τράπεζας στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς, που πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2009. Ο σύντροφος κατηγορείται για αυτή την ληστεία βάσει κατασκευασμένων αποδεικτικών στοιχείων που ήρθαν στην «επιφάνεια» ενάμισι χρόνο μετά το συμβάν. Ως αποτέλεσμα αυτής της μεθόδευσης των διωκτικών αρχών, ο Χρήστος δεν μπορεί να πάρει τις άδειες που δικαιούται έχοντας εκτίσει το 1/5 της ποινής του.

Τον Φεβρουάριο του 2012 εκδικάζεται η υπόθεση του συντρόφου για την ληστεία στα Τρίκαλα στο εφετείο, η ποινή του μειώνεται στα 5 χρόνια και κανονικά ο σύντροφος θα έπρεπε να αποφυλακιστεί στο άμεσο χρονικό διάστημα. Λίγες μέρες πριν την επικείμενη αποφυλάκισή του, ωστόσο, οι διωκτικές αρχές διατάσσουν την επαναπροφυλάκισή του για τη νέα υπόθεση, πετυχαίνοντας έτσι την μεγαλύτερη δυνατή παράταση της ομηρίας του.

Η δίκη για την ληστεία τράπεζας στην Κεφαλονιά είχε οριστεί για τις 26 Ιουλίου 2012, στη Πάτρα, όπου μετά από μια ολιγοήμερη διακοπή για τις 30 του ίδιου μήνα, πήρε αναβολή για τις 5 Νοεμβρίου. Ωστόσο ο σύντροφος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους εν αναμονή του δικαστηρίου.

-Κείμενο-καταγγελία του Χ. Στρατηγόπουλου στον υπουργό δικαιοσύνης  Χ. Καστανίδη

-Γράμμα του Χ. Στρατηγόπουλου για την νέα μεθόδευση των αρχών εναντίον του