Για την υπόθεση των Πόλυ Γεωργιάδη και Βαγγέλη Χρυσοχοϊδη

Οι αντιεξουσιαστές Πολύκαρπος Γεωργιάδης και Βαγγέλης Χρυσοχοϊδης βρίσκονται φυλακισμένοι από τον Αύγουστο του 2008 κατηγορούμενοι για συμμετοχή στην υπόθεση της απαγωγής του μεγαλοβιομήχανου Μυλωνά στην Θεσ/νίκη. Οι σύντροφοι αρνούνται την όποια συμμετοχή στην απαγωγή, δηλώνουν όμως την αλληλεγγύη τους και υπερασπίζονται τη σχέση τους με έναν κυνηγημένο και αξιοπρεπή άνθρωπο, τον δραπέτη Βασίλη Παλαιοκώστα που κατηγορείται για την ίδια υπόθεση. Kαταδικάστηκαν πρωτόδικα το Φλεβάρη του 2010 σε ποινές φυλάκισης 22 χρόνων.

Το εφετείο, μετά από 2 αναβολές (9 Μαρτίου 2011, 14 Φεβρουαρίου 2012), ορίστηκε τελικά για τις 24 Απριλίου 2012 και η τελική έκβαση ήταν να μειωθεί η ποινή και των δύο συντρόφων σε 12 χρόνια και 10 μήνες.

Ενώ λοιπόν οι σύντροφοι που βρίσκονται στις φυλακές από τον Αύγουστο του 2008  συμπλήρωσαν το 1/5 ήδη τον Μάιο του 2012  και  το εφετείο για την υπόθεση απαγωγής Μυλωνά τελειώνει τον ίδιο μήνα, από τότε μέχρι και σήμερα δεν έχει εγκριθεί η άδεια στον Π. Γεωργιάδη. Η πρώτη αίτηση έγινε τον Ιούνιο του 2012. Τον Αύγουστο του 2012 ξανακάνει αίτηση αφού η προηγούμενη είχε απορριφθεί και ξανά έχει το ίδιο αποτέλεσμα. Ο σύντροφος κινεί το θέμα νομικά και πηγαίνει στο συμβούλιο πλημμελειοδικών Κέρκυρας. Και εκεί η απάντηση ήταν αρνητική με την αιτιολογία πως υπήρξε φυγόδικος πριν την σύλληψη του, πράγμα που δεν ίσχυε. Στην τέταρτη  τον Ιανουάριο του 2013 πλέον ξανά η απάντηση ήταν αρνητική τώρα με την δικαιολογία κακής χρήσης άδειας και την ανεπίσημη απάντηση πως φοβούνται πως θα προβεί σε παράνομες πολιτικές ενέργειες καθώς το πολιτικό κλίμα είναι έκρυθμο (ήταν η περίοδος καταστολής των καταλήψεων). Απρίλη πλέον, έπειτα από την πέμπτη αίτηση, ο Πολύκαρπος πήρε τη πρώτη του άδεια.

Οι σύντροφοι Βαγγέλης  και Πολύκαρπος αποφυλακίστηκαν τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο του 2013 αντίστοιχα.

Μίλησε κανείς για απαγωγή;

– Από την ‘απολογία’ του Πολύκαρπου Γεωργιάδη το Φλεβάρη του 2010

Από την ‘απολογία’ του Βαγγέλη Χρυσοχοΐδη το Φλεβάρη του 2010

Κείμενο Πολύκαρπου Γεωργιάδη ενόψει του εφετείου στις 9 Μάρτη 2011

-Από την απολογία του Βαγγέλη Χρυσοχοϊδη στο εφετείο

-Σχετικά με την απόρριψη των αιτήσεων άδειας και τα πρωτοφανή ψευδη εισαγγελικής πρότασης

-Κείμενο Πολύκαρπου Γεωργιάδη

Leave a Reply