Κείμενο-ενημέρωση για την οικονομική ενίσχυση του αναρχικού Σίμου Σεισίδη

Στις 3 Μαϊου πυροβολείται πισώπλατα από αστυνομικό και συλλαμβάνεται βαριά τραυματισμένος ο αναρχικός Σίμος Σεϊσίδης.

Ο σύντροφος βρίσκεται στο στόχαστρο της καταστολής για παραπάνω από 15 χρόνια, ακριβώς λόγω της πολύμορφης αναρχικής τους δράσης. Προφυλακισμένος για εμπρησμούς αυτοκινήτων το ’94, συλληφθέντας στην κατάληψη του Πολυτεχνείου το ’95, κατηγορούμενος για συγκρούσεις με τα ΜΑΤ το 2000, προφυλακισμένος ξανά το 2001 για απαλλοτρίωση τράπεζας στη Ν.Χαλκηδόνα. Μετά την απαλλοτρίωση της Εθνικής Τράπεζας στη Σόλωνος τον Ιανουάριο του 2006 -στην οποία συνελήφθη μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών ο αναρχικός Γ.Δημητράκης- ξεκινάει ένας κύκλος διαρροών, με ουσιαστικά ανύπαρκτα στοιχεία. Όλοι αυτοί που έγιναν πλούσιοι από τα μυστικά κονδύλια της αντιτρομοκρατικής παρουσιάζουν σαν συνεργούς του Γιάννη Δημητράκη τους συντρόφους του Σίμο και Μάριο Σεϊσίδη και Γρηγόρη Τσιρώνη, αναγκάζοντάς τους σε φυγοδικία. Από τη στιγμή εκείνη και μετά, το κράτος στήνει πάνω τους -και πάνω στις ζωές τους- όλα τα ιδεολογικά και αστυνομικά κατασκευάσματα της “αντιτρομοκρατίας” και της καταστολής του εσωτερικού εχθρού. Συμμετοχή σε ληστείες, αρπαγές οπλισμού, ηγετικός ρόλος σε ένοπλες ομάδες, δημιουργία “επαναστατικού ταμείου”, διασυνδέσεις με “ποινικούς”. Αποκορύφωμα αυτής της πολύχρονης στοχοποίησης είναι η αμερικανικής έμπνευσης επικήρυξη από το Μ.Χρυσοχοϊδη των 3 καταζητούμενων συντρόφων με 600.000 ευρώ. Μια επικήρυξη που εμφανώς στοχεύει στη κοινωνική νομιμοποίηση της ρουφιανιάς και στην επικύρωση των σεναρίων περί “τρομοκρατίας” προλειαίνοντας έτσι τη φυσική τους εξόντωση.

Σε αυτό το καθεστώς ο σύντροφος Σ.Σεϊσίδης πυροβολείται στην προσπάθεια του να διαφύγει από αστυνομικό έλεγχο, από ένα μπάτσο καλυμμένο πίσω από ένα αυτοκίνητο. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την βιαιότητα κατά τη στιγμή της σύλληψης (τα σπασμένα πλευρά, το πρησμένο από το ξύλο πρόσωπο με αποτέλεσμα να μην τον αναγνωρίζουν ούτε οι οικείοι του), την καθυστερημένη μεταφορά στο Ιπποκράτειο, την πλημμελή σε πρώτη φάση αντιμετώπιση του τραύματος, καθώς και τη συνεχή παρουσία αστυνομικών κάθε είδους στο ασθενοφόρο, το δωμάτιο νοσηλείας, ακόμα και το χειρουργείο, οδήγησε στην επιδείνωση της κατάστασης της υγείας και τελικά στον ακρωτηριασμό του ποδιού του.

Δύο μήνες μετά αντιμετωπίζει ακόμα προβλήματα υγείας και η αποκατάστασή του απαιτεί περαιτέρω νοσηλεία σε νοσοκομείο ή κέντρο αποκατάστασης αναπήρων και σε καμία περίπτωση σε φυλακή ή στο κατ’ ευφημισμόν νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού, που δεν μπορεί να καλύψει τις στοιχειώδες ιατρικές ανάγκες.

Επιτακτική αυτή τη στιγμή είναι η συγκέντρωση του ποσού που θα καλύψει την αγορά του τεχνητού μέλους καθώς και τα έξοδα νοσηλείας και αποκατάστασης. Καλούμε όλους τους συντρόφους και τις συντρόφισσες, αντιλαμβανόμενοι την κρισιμότητα της κατάστασης, να συμβάλλουν οικονομικά. Η συγκέντρωση των χρημάτων θα γίνει πριν τη συζήτηση για την οργάνωση ταμείου αλληλεγγύης και οικονομικής υποστήριξης των φυλακισμένων αγωνιστών το Σάββατο 3 Ιούλη στις 7μμ στο Πολυτεχνείο.

Πρωτοβουλία συντρόφων-ισσών

Leave a Reply